Ficus benjamina 'Kelly'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Kelly' is een sierlijke kamerplant met glanzende, ovale bladeren die een bijzondere groene kleur hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een mooie volle struik. De 'Kelly' variant heeft een lichtere kleur groen dan de standaard Ficus benjamina. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. Deze plant kan zowel in huis als op kantoor voor een frisse en groene uitstraling zorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ficus benjamina 'Kelly' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt ook wat schaduw. Het is een sterke plant die goed gedijt in een stabiele omgeving.

  Ja, de Ficus Benjamina 'Kelly' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Het liefst staat de plant niet in direct zonlicht.

  De Ficus benjamina 'Kelly' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet helemaal uitdroogt tussen de gietbeurten. Let goed op de bladeren, als deze beginnen te hangen kan dit een teken zijn dat de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Felle zonnestralen kunnen de bladeren beschadigen en verkleuren. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en kan het beste gedijen bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ficus benjamina 'Kelly' bloeit meestal in april tot juni en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, net als andere Ficus-soorten is deze plant luchtzuiverend door zijn bladeren die schadelijke stoffen opnemen en zuurstof afgeven. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, het is belangrijk dat de plant op een plek staat waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Op deze manier zal hij het beste gedijen en gezond blijven. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om stress te voorkomen.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Snoei in het voorjaar voor optimale groei.

  De Ficus benjamina 'Kelly' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond uitdrogen tussen waterbeurten in en geef matig water in de wintermaanden. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Ficus benjamina 'Kelly' gedijt het beste in een luchtige, goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de waterbehoefte van de plant te controleren en de potgrond vochtig te houden, maar niet drassig. Het is aanbevolen om de plant elke paar jaar te verpotten in verse potgrond.

  De Ficus benjamina 'Kelly' gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge voedingswaarde. Het is belangrijk dat de bodem lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid.

  Zorg voor een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig door regelmatig water te geven. Besproei de bladeren af en toe om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant af te vegen met een vochtige doek. Dit helpt de plant om beter te ademen en om zichzelf te beschermen tegen ziektes. Je kunt ook af en toe de bladeren onder de douche afspoelen om ze schoon te houden.

  De Ficus benjamina 'Kelly' houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met veel indirect licht, zoals bij een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot bladval en een minder gezonde groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Bij lagere temperaturen kan de plant gevoelig zijn voor stress en bladval.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld tot hoog zijn. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant niet in de buurt van een droge verwarming om uitdroging te voorkomen.

  De Ficus benjamina 'Kelly' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten om ervoor te zorgen dat de plant de juiste voedingsstoffen kan opnemen. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en gezondheidsproblemen voor de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van maart tot september. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof, speciaal voor kamerplanten, voor een gezonde groei en bloei. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Kelly' is een sierlijke kamerplant met glanzende, ovale bladeren die een bijzondere groene kleur hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een mooie volle struik. De 'Kelly' variant heeft een lichtere kleur groen dan de standaard Ficus benjamina. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. Deze plant kan zowel in huis als op kantoor voor een frisse en groene uitstraling zorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.