Euonymus japonicus Green Rocket

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euonymus japonicus Green Rocket is een groenblijvende struik met opvallend donkergroen blad en een compacte groeiwijze. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en is goed vertakt. Het blad van Euonymus japonicus Green Rocket is glanzend en heeft een lichte golven in de randen. Deze plant is makkelijk te onderhouden en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Euonymus japonicus Green Rocket is ideaal voor gebruik als haagplant, bodembedekker of solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Euonymus japonicus Green Rocket is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt deze plant voor een blijvende groene uitstraling in de tuin. Het is een populaire keuze vanwege zijn winterhardheid en decoratieve eigenschappen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is daarom raadzaam om bescherming te bieden bij strenge winterse omstandigheden. Tuinplanten zoals deze kunnen goed overwinteren, mits er voldoende bescherming wordt geboden.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en klimaten. Regelmatig snoeien zal de groei en vorm van de plant helpen behouden.

  Euonymus japonicus Green Rocket heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen plant. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten en structuren, zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Houd rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant bij het kiezen van de plantlocatie.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant die zich goed kan aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Voel aan de grond met je vinger om te controleren of de plant water nodig heeft.

  De plant is niet vlinder- of bijenlokkend.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het blad insecten aantrekt en vogels kunnen schuilen in de dichte bladeren. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en structuur in de tuin, wat gunstig is voor verschillende diersoorten.

  De plant bloeit in de maanden mei tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het heeft een voorkeur voor een goed doorlatende grond.

  Nee, de Euonymus japonicus Green Rocket is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de bladeren van deze plant hebben een geluidsdempende werking dankzij hun structuur en dichtheid. Dit maakt de plant ideaal voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of op het balkon.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en te voorkomen dat hij te groot wordt. Verwijder dode takken en knip de lange scheuten terug tot de gewenste lengte. Gebruik scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen voor een optimale groei. Vermijd zware en compacte grondsoorten om wortelrot te voorkomen.

  De Euonymus japonicus Green Rocket houdt van een standplaats in de zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. De plant gedijt goed in een gematigd klimaat.

  Om deze plant te beschermen tegen de winter, is het aangeraden om hem te mulchen met een dikke laag compost of bladeren. Daarnaast kan je de plant beschermen door een fleecehoes of jutezak eromheen te wikkelen. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen sterke wind en vorst.

  De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goede afwatering en plant de Euonymus japonicus Green Rocket in vruchtbare grond voor optimale groei.

  Bij het bemesten van Tuinplanten is het belangrijk om een algemene meststof te gebruiken in het voorjaar. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor sierplanten om de groei en bloei te stimuleren. Meststof kan worden aangebracht rond de wortels van de plant en water geven na het bemesten.

  Mulch is een beschermende laag organisch materiaal die vaak rondom planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit compost, bladeren, stro of schors. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de planten.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goed uitgebalanceerde pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig direct in te grijpen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus zorg voor een goede verzorging van de plant om zo de kans op ongedierte te minimaliseren.

 • Omschrijving

  Euonymus japonicus Green Rocket is een groenblijvende struik met opvallend donkergroen blad en een compacte groeiwijze. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en is goed vertakt. Het blad van Euonymus japonicus Green Rocket is glanzend en heeft een lichte golven in de randen. Deze plant is makkelijk te onderhouden en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Euonymus japonicus Green Rocket is ideaal voor gebruik als haagplant, bodembedekker of solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.