Cordyline australis 'Red Sensation'

Cordyline

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cordyline australis 'Red Sensation' is een opvallende en decoratieve plant met lange, smalle bladeren die een dieprode kleur hebben. Deze plant kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en creëert een tropische uitstraling in de tuin. Het is een winterharde plant die het beste gedijt in de volle zon of lichte schaduw. Cordyline australis 'Red Sensation' is goed bestand tegen droogte en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een prachtige toevoeging aan borders, rotstuinen of als solitaire plant in een pot op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde tuinplant die weinig onderhoud vereist.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden de plant in de winter extra te beschermen. De plant kan wat vorst verdragen, maar bij strenge vorst is bescherming noodzakelijk.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft minimale verzorging nodig en kan goed gedijen in diverse omstandigheden. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig problemen zal geven.

  De Cordyline australis 'Red Sensation' heeft veel ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en obstakels. De plant kan ook in een grotere pot geplaatst worden voor voldoende ruimte.

  De Cordyline australis 'Red Sensation' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. In de schaduw zal de plant echter minder snel groeien en kan de kleur van de bladeren minder intens worden. Het is aan te raden om de plant zoveel mogelijk in de zon te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de Cordyline australis 'Red Sensation' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers en kan bijdragen aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen en biedt schuilplaats aan kleine dieren. Het toevoegen van variatie aan de tuin met verschillende planten kan de biodiversiteit verhogen. Het is belangrijk om inheemse planten te kiezen om de lokale biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit van mei tot juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes wanneer hij in de volle zon staat. Planten die goed gedijen in de volle zon kunnen vaak beter bloeien en groeien dan wanneer ze in de schaduw staan.

  Nee, de Cordyline australis 'Red Sensation' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor ornamentale doeleinden wordt gekweekt. Het consumeren van de plant kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

  Ja, de Cordyline australis 'Red Sensation' heeft een geluidsdempend effect door de bladeren die geluid absorberen en reflecteren. Dit helpt om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Het is echter belangrijk op te merken dat het geluidsdempende effect afhankelijk is van de grootte en dichtheid van de plant.

 • Deze plant kan worden gesnoeid door dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei eventueel ook de lagere bladeren om de plant een meer opgeruimde uitstraling te geven. Zorg ervoor dat er altijd minstens een derde van het bladerdek overblijft na het snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Gebruik bij het planten van deze plant een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water en voeg in het groeiseizoen meststoffen toe voor een gezonde groei.

  De Cordyline australis 'Red Sensation' gedijt het beste in een goed doorlatende en voedingsrijke bodem. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat en te compact is om wortelrot te voorkomen.

  De Cordyline australis 'Red Sensation' gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook deels in de schaduw groeien. Zorg voor beschutting tegen harde wind en vorst. Deze plant doet het goed in goed gedraineerde grond.

  Bescherm de plant tijdens de winter tegen vorst door hem af te dekken met stro of vliesdoek. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind. Bij langdurige vorst is het aan te raden om de plant tijdelijk naar een vorstvrije locatie te verplaatsen.

  De Cordyline australis 'Red Sensation' heeft weinig onderhoud nodig. Het is voldoende om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en bescherm hem tegen vorst.

  Tuinplanten zoals Cordyline australis 'Red Sensation' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof speciaal voor tuinplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale groei en bloei.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rot te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Voor tuinplanten zoals de Cordyline australis 'Red Sensation' is een licht zure tot neutrale bodem ideaal. De pH-waarde van de bodem zou idealiter tussen de 5,5 en 7 moeten liggen. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem PH kan helpen de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spint en schimmels. Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of een milde zeepoplossing om eventuele plagen te behandelen. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd het overmatig gebruik van kunstmest om de gezondheid van de plant te bevorderen.

 • Omschrijving

  De Cordyline australis 'Red Sensation' is een opvallende en decoratieve plant met lange, smalle bladeren die een dieprode kleur hebben. Deze plant kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en creëert een tropische uitstraling in de tuin. Het is een winterharde plant die het beste gedijt in de volle zon of lichte schaduw. Cordyline australis 'Red Sensation' is goed bestand tegen droogte en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een prachtige toevoeging aan borders, rotstuinen of als solitaire plant in een pot op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.