Thymus 'Rasta'

Overig kamerplanten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thymus 'Rasta' is een aromatische kruidenplant met opvallend groen en bordeauxrood gekleurd blad. Deze plant groeit laag bij de grond en verspreidt een heerlijke geur. Thymus 'Rasta' bloeit in de zomer met kleine, lila bloemetjes die vlinders en bijen aantrekken. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Thymus 'Rasta' is perfect voor gebruik in de keuken als smaakmaker in gerechten of als bodembedekker in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig water en voeding nodig. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en af en toe gesnoeid wordt om de groei te stimuleren. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende omgevingen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan het licht.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar ervoor te zorgen dat er geen wateroverlast ontstaat. Houd rekening met de omgevingsfactoren zoals temperatuur en lichtintensiteit bij het bepalen van de waterbehoefte.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Te veel felle zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei.

  Ja, deze plant houdt van warmte en verdraagt temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zet de plant op een warme plek met veel zonlicht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht en koude temperaturen.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus, en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, als kamerplant kan Thymus 'Rasta' de luchtzuiverende eigenschappen vertonen door het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof tijdens de fotosynthese. Het is echter geen zeer krachtige luchtzuiveraar in vergelijking met sommige andere planten. Het regelmatig luchten van de ruimte blijft ook belangrijk voor een goede luchtkwaliteit.

  Ja, Thymus 'Rasta' houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt goed bij gematigde temperaturen en zal zich het beste voelen op een plek waar het niet te warm of te koud is. Het is belangrijk om deze plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en haar vorm te behouden. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water bij voorkeur aan de onderkant van de pot om schimmelvorming op de bladeren te voorkomen. Laat de plant niet in een laag water staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen voor gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is zodat de plant niet met vochtproblemen te maken krijgt.

  Thymus 'Rasta' heeft een voorkeur voor goed doorlatende en iets droge grond. Zorg voor een voedzame bodem met een neutrale pH-waarde. Een mengsel van potgrond en zand is geschikt voor deze plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef matig water. Het is belangrijk om regelmatig de dode bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen.

  Om uw plant schoon te maken, kunt u een vochtige doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren af ​​te vegen. U kunt ook een lichte douchespray gebruiken om de bladeren op te frissen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of harde schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De Thymus 'Rasta' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 16 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  Een luchtvochtigheid van rond de 50-60% is ideaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, dit kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De zuurgraad van de bodem waarin 'Thymus 'Rasta'' wordt geplant, moet licht zuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant om goed te gedijen. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Thymus 'Rasta' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik hiervoor een organische meststof met een hoog kaliumgehalte om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Thymus 'Rasta' is een aromatische kruidenplant met opvallend groen en bordeauxrood gekleurd blad. Deze plant groeit laag bij de grond en verspreidt een heerlijke geur. Thymus 'Rasta' bloeit in de zomer met kleine, lila bloemetjes die vlinders en bijen aantrekken. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Thymus 'Rasta' is perfect voor gebruik in de keuken als smaakmaker in gerechten of als bodembedekker in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.