Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Bright Red

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Bright Red is een prachtige plant met heldere rode bloemen die opvallend en levendig zijn. De plant heeft een compacte groeiwijze en groeit goed in de schaduw. Het blad is groen en vormt een mooi contrast met de felrode bloemen. Deze plant bloeit langdurig en is een echte blikvanger in de tuin of op het terras. Geschikt voor in hanging baskets, borders of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een eenjarige plant die in het voorjaar opnieuw geplant moet worden.

  Tuinplanten zoals ik zijn meestal niet winterhard en kunnen niet overleven bij temperaturen onder het vriespunt. Het is daarom aan te raden om mij binnen te zetten tijdens de wintermaanden of mij te beschermen met bijvoorbeeld een vorsthoes. Zorg ervoor dat ik niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Ja, deze tuinplant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  De plant Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Bright Red heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten om uitdroging en schimmel te voorkomen. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende water voor optimale groei.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen weinig zonlicht nodig om te gedijen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden voor een goede groei.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Bright Red heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar wees voorzichtig met te veel water geven om wortelrot te voorkomen. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de heldere rode bloemen die nectar bevatten. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant trekt insecten zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan het de diversiteit van plantensoorten vergroten, wat gunstig is voor het ecosysteem. Over het algemeen dragen tuinplanten bij aan een gevarieerde en gezonde leefomgeving voor verschillende soorten flora en fauna.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en kan gedurende deze periode doorgaans constant bloemen produceren. De bloei kan variëren, maar kan wel tot enkele maanden duren. Planten in de grond of in potten vereisen regelmatige verzorging en voeding om de bloei te bevorderen.

  Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om ze geleidelijk te laten wennen aan fel zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is ook aan te raden om ze voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Bright Red is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant of enig deel ervan te consumeren. Het is het beste om deze planten alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, als tuinplant heeft deze soort de capaciteit om geluid te dempen met behulp van haar bladeren en stelen. Echter zal de mate van geluidsdemping afhangen van de omvang en dichtheid van de beplanting. Over het algemeen kunnen tuinplanten helpen bij het absorberen en verminderen van omgevingsgeluid.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloeiperiode te verlengen. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Vermijd echter dat de plant in een laag water staat, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, vooral tijdens warme en droge periodes.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Bright Red gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal samengesteld voor tuinplanten.

  De Tuinplanten kunnen het beste groeien in een goed gedraineerde bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is en een neutrale tot licht zure pH heeft. Het toevoegen van compost of organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren voor optimale groei en bloei.

  Zet de plant op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Vermijd direct zonlicht en kies voor een beschutte plek. De plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond.

  Tijdens de winter is het aan te raden om de plant binnen te halen, aangezien deze niet goed bestand is tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat en regelmatig water krijgt. Bescherm de plant tegen tocht en koude temperaturen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen. Voor een optimale bloei is het aan te bevelen om regelmatig te bemesten.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rot te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem dient neutraal tot licht zuur te zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of meststoffen. Een te zure bodem kan de groei en bloei van planten zoals deze belemmeren.

  De beste manier om ongedierte bij deze tuinplant te bestrijden is preventief te werk te gaan en regelmatig de plant te inspecteren op insecten. Mocht je toch last krijgen van bijvoorbeeld bladluizen, dan kun je deze het beste bestrijden met een milieuvriendelijke insecticide of door de plant af te spoelen met water en zeep. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om zo schimmels en ziektes te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Bright Red is een prachtige plant met heldere rode bloemen die opvallend en levendig zijn. De plant heeft een compacte groeiwijze en groeit goed in de schaduw. Het blad is groen en vormt een mooi contrast met de felrode bloemen. Deze plant bloeit langdurig en is een echte blikvanger in de tuin of op het terras. Geschikt voor in hanging baskets, borders of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.