Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush is een prachtige plant met koraalroze bloemen. Het heeft een compacte groei en bloeit langdurig, waardoor het een kleurrijke toevoeging is aan tuinen en containers. Deze plant houdt van halfschaduw en regelmatig water geven. De bladeren zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de opvallende bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die veel vrolijkheid brengt in elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als Tuinplant is Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush groenblijvend en behoudt het zijn bladeren gedurende het hele jaar. De plant verliest dus geen bladeren in de winter.

  Deze plant is niet winterhard en moet daarom in de winterperiode naar binnen worden gehaald om te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is een vorstgevoelige plant.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht, maar verder heeft hij weinig speciale verzorging nodig.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, dus plant ze op ongeveer 20-30 cm afstand. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Houd ook rekening met andere planten in de buurt om voldoende licht en luchtstroom te bieden.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in schaduwrijke omgevingen en weinig direct zonlicht nodig heeft. Het is daarom ideaal om deze plant in de schaduw te plaatsen in de tuin.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush heeft één keer per week water nodig. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven tijdens hittegolven.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de kleur en geur van de bloemen. Het kan helpen om deze nuttige bestuivers aan te trekken naar jouw tuin.

  Tuinplanten, waaronder Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush, kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedsel te bieden voor vogels. Zorg voor een gevarieerde beplanting in de tuin om verschillende soorten dieren aan te trekken en de biodiversiteit te bevorderen. Het hebben van een divers ecosysteem kan helpen om de lokale populaties van planten en dieren in stand te houden.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 12 weken.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plekje in de halfschaduw of schaduw. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is belangrijk om alleen planten te eten die bekend staan als eetbaar en veilig voor consumptie.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk decoratief en wordt vaak gebruikt voor het toevoegen van kleur in de tuin of op het balkon.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om een ​​compacte vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te laten bloeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in drassige grond staat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en zorg voor regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatig water geven om de plant gezond te houden.

  Deze plant doet het goed op een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon. Voldoende licht is belangrijk voor de groei en bloei van de plant.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door hem binnen te halen of te bedekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de koude maanden om rotting te voorkomen. Regen en sneeuw kunnen de plant beschadigen, dus een beschutte plek kan helpen om hem te beschermen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Eventueel kan er af en toe wat plantenvoeding gegeven worden. Snoei verwelkte bloemen regelmatig weg om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene vloeibare meststof voor bloeiende planten, volg de aanwijzingen op de verpakking en bemest de planten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus bemest met mate.

  Het is aanbevolen om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of houtsnippers om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  Er zijn verschillende methoden voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten, zoals regelmatig inspecteren op luizen, spintmijten en witte vlieg, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en het besproeien met een zeepoplossing. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en aangetaste planten te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Coral Blush is een prachtige plant met koraalroze bloemen. Het heeft een compacte groei en bloeit langdurig, waardoor het een kleurrijke toevoeging is aan tuinen en containers. Deze plant houdt van halfschaduw en regelmatig water geven. De bladeren zijn glanzend groen en vormen een mooi contrast met de opvallende bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die veel vrolijkheid brengt in elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.