Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender is een prachtige plant met opvallende lavendelkleurige bloemen. Het is een compacte en bossige plant die rijkelijk bloeit gedurende het hele groeiseizoen. Deze plant gedijt goed in de schaduw en heeft regelmatig water nodig. De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender is ideaal voor het opfleuren van bloembakken, hanging baskets en borders. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in combinatie met andere bloeiende planten. De plant kan goed gedijen in borders, bloembakken en hangmanden.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen tijdens koudere maanden of om te beschermen tegen vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht, maar verder is de plant niet veeleisend. Met de juiste verzorging zal de plant gezond en mooi bloeien.

  Voor Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender heeft u ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant om optimaal te groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de planten voldoende licht, lucht en water kunnen krijgen. Het is ook aan te raden om de planten regelmatig te bemesten en onkruid te verwijderen om de groei te bevorderen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en zelfs in halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar direct zonlicht kan verbranding veroorzaken. Zorg voor een beschutte en vochtige omgeving voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar. Het is dus een goede keuze voor in de tuin als je deze insecten wilt lokken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat de bloemen bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast bieden de bladeren schuilplaatsen voor kleine insecten en biedt de plant bescherming aan de bodem tegen erosie. Tot slot zorgt de diversiteit aan planten in de tuin voor een gevarieerd ecosysteem dat verschillende diersoorten aantrekt.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender bloeit van mei tot en met september en de bloei duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden.

  Deze plant prefereert gedeeltelijke schaduw en gedijt het beste in een locatie met wat ochtendzon en beschutting tegen de hete middagzon. Het is daarom beter om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht gedurende lange perioden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme droge periodes.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bedoeld is voor visuele doeleinden. Eetbare planten moeten altijd worden geïdentificeerd en geconsumeerd volgens veilige richtlijnen.

  Ja, Impatiens planten hebben de capaciteit om geluid te absorberen en daarmee geluid te dempen in de omgeving. Het dichte bladerdek en de structuur van de bladeren helpen hierbij. Het is echter geen volledige geluidsdempingstechniek zoals isolatiemateriaal in gebouwen.

 • De plant moet regelmatig worden gesnoeid om een ​​compacte en weelderige groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de bloei te stimuleren. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens hete zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is het beste om 's ochtends water te geven om schimmelinfecties te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor bloeiende tuinplanten.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender gedijt het beste in een goed doorlatende en vochtige bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen de felle middagzon. Kies een locatie met vochtige, goed doorlatende grond.

  Tijdens de winter kan het nuttig zijn om de plant te verplaatsen naar een beschermde locatie, zoals een kas of binnenshuis, om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt tijdens de wintermaanden. Het kan ook helpen om mulch rond de plant te leggen om de wortels te beschermen tegen vorst.

  Water regelmatig en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Plaats de plant op een plek met halfschaduw en geef af en toe wat plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Meststof kan elke 2-4 weken worden toegediend volgens de instructies op de verpakking.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met een laag organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit zal helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De plant vraagt een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan problemen veroorzaken voor de plant. Het is aan te raden om de pH regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte zoals bladluizen en witte vlieg te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren en eventuele plagen direct te verwijderen. Daarnaast kan het helpen om de plant regelmatig te besproeien met een milde zeepoplossing om eventueel ongedierte te verwijderen. Voor een effectieve ongediertebestrijding is het ook belangrijk om de planten niet te overbewateren en voldoende luchtcirculatie te bieden.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender is een prachtige plant met opvallende lavendelkleurige bloemen. Het is een compacte en bossige plant die rijkelijk bloeit gedurende het hele groeiseizoen. Deze plant gedijt goed in de schaduw en heeft regelmatig water nodig. De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Lavender is ideaal voor het opfleuren van bloembakken, hanging baskets en borders. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.