Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Purple Flame

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Purple Flame is een kleurrijke en opvallende plant met paarse bloemen en groen blad. Deze plant is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in halfschaduw. Met zijn opvallende kleuren is de Colorpower Purple Flame een echte blikvanger in elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven en niet afvallen. Het is een mooie toevoeging aan je tuin of terras.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen kou. De plant is het meest geschikt als tuinplant voor de zomermaanden.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Purple Flame is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die goed groeit in de tuin en weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale bloei.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Purple Flame heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om zich goed te ontwikkelen. Houd ook rekening met de groeisnelheid en uiteindelijke grootte van de plant.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plant voor schaduwrijke tuinen en kan goed gedijen onder bomen of in de schaduw van gebouwen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme periodes.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de felgekleurde bloemen en nectar die ze produceren. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers en helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, als tuinplant draag je bij aan de biodiversiteit door vlinders en bijen aan te trekken met je kleurrijke bloemen. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in je tuin te hebben om verschillende diersoorten aan te trekken en te ondersteunen. Het is goed om zoveel mogelijk inheemse plantensoorten te kiezen om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot aan de herfst. De bloemen kunnen tot wel 4-6 maanden bloeien, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Deze plant kan beter gedijen in halfschaduw tot schaduwrijke locaties en kan verbranden in de volle zon. Het is daarom belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel direct zonlicht. In de volle zon kan de plant uitdrogen en verzwakken.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek geschikt zijn voor menselijke consumptie. Het is niet veilig om planten uit de tuin te eten zonder zeker te weten of ze giftig zijn.

  Ja, als tuinplant is Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Purple Flame geluidsdempend vanwege het bladerdak dat geluidsgolven kan absorberen en dempen.

 • De plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei indien nodig in het voorjaar om de plant te verjongen en de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in het water staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef water bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond.

  Deze plant gedijt het beste in lichtvochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal de plant helpen om gedurende het groeiseizoen goed te gedijen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Het gebruik van organische mulch kan helpen bij het behouden van vocht en het voeden van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen de felle middagzon. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat.

  Deze plant heeft bescherming nodig tegen vorst tijdens de winter. Het is het beste om de plant naar een vorstvrije omgeving te verplaatsen of te bedekken met een beschermende hoes. Zorg ervoor dat de plant niet te lang blootgesteld wordt aan koude temperaturen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef de plant voeding om de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot de herfst.

  Mulchen rondom de plant helpt vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Vernieuw de mulchlaag regelmatig voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,1 en 6,5. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemstructuur verbeteren en de zuurgraad in balans houden.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Ook regelmatig controleren op plagen zoals bladluizen, trips of spintmijten kan helpen bij het voorkomen van schade aan de plant. Het is belangrijk om snel in te grijpen bij de eerste tekenen van ongedierte om verdere verspreiding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Purple Flame is een kleurrijke en opvallende plant met paarse bloemen en groen blad. Deze plant is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in halfschaduw. Met zijn opvallende kleuren is de Colorpower Purple Flame een echte blikvanger in elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.