Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Violet

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens Colorpower Violet is een prachtige plant met opvallende violetkleurige bloemen. Deze plant behoort tot de New Guinea groep en gedijt goed in schaduwrijke of halfschaduwrijke plekken. De bloemen van de Impatiens Colorpower Violet bloeien gedurende lange periodes en trekken bijen en vlinders aan. De plant kan goed worden gebruikt als bodembedekker in bloembakken, borders of hanging baskets. Met zijn heldere kleuren voegt de Impatiens Colorpower Violet een vrolijke noot toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven en niet afvallen in de winter. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het het hele jaar door kleur geeft.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnenshuis overwinteren of beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om deze plant in het voorjaar weer naar buiten te brengen wanneer de kans op vorst voorbij is. Deze plant kan niet goed tegen kou en heeft een temperatuur van minimaal 15 graden Celsius nodig.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Hij gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw, en hoeft slechts af en toe water te krijgen.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte van andere planten nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plek voor deze plant om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, dus geef de plant minstens een keer per week water. Controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te nat staat.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en de nectar die ze produceren. Dit maakt het een mooie toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, deze plant trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem en helpt bij het in stand houden van een gezonde planten omgeving.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een lange bloeiperiode. Het kan variëren, maar gemiddeld bloeit deze plant ongeveer 4 tot 6 maanden per jaar.

  Deze plant kan beter niet in de volle zon worden gezet, omdat hij van een beschutte plek houd. Het is beter om hem te plaatsen op een plek met halfschaduw. In de volle zon kan de plant verbranden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die expliciet als eetbaar worden verkocht.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Violet heeft geluidsdempende eigenschappen, waardoor hij kan helpen om geluid te absorberen in een tuinomgeving. Dit maakt de plant een goede keuze voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Violet kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te stimuleren om meer bloemen te produceren.

  Houd de grond altijd licht vochtig, maar zorg ervoor dat er geen plassen ontstaan. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme perioden. Vermijd dat de plant uitdroogt, maar let op dat de wortels niet te nat staan.

  Voor Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Violet is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het zorgt voor een goede drainage en voorkomt dat de wortels te nat blijven. Kies een potgrond speciaal voor bloeiende planten voor optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn. Zorg voor een humusrijke grond met voldoende voedingstoffen. Vermijd zware kleigrond en zorg ervoor dat de bodem niet uitdroogt.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Violet heeft een standplaats nodig in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon. Een vochtige en goed doorlatende bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  Tijdens de winter is het aan te raden om deze plant naar een vorstvrije plek te verplaatsen, zoals een kas of serre. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen sterke wind en regen. Het is ook mogelijk om de plant te bedekken met een laag stro of mulch om vorstschade te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Plaats de plant op een plek met halfschaduw voor de beste groei.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Herhaal dit om de 6-8 weken tijdens het groeiseizoen. Voorkom overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals compost, bladeren of stro rond de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-8 cm dik is en vermijd het mulchen direct tegen de stam van de plant.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor bladluizen en slakken. Om deze ongedierte te bestrijden kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen of plantensprays. Ook regelmatige controles en het verwijderen van aangetaste bladeren kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Impatiens Colorpower Violet is een prachtige plant met opvallende violetkleurige bloemen. Deze plant behoort tot de New Guinea groep en gedijt goed in schaduwrijke of halfschaduwrijke plekken. De bloemen van de Impatiens Colorpower Violet bloeien gedurende lange periodes en trekken bijen en vlinders aan. De plant kan goed worden gebruikt als bodembedekker in bloembakken, borders of hanging baskets. Met zijn heldere kleuren voegt de Impatiens Colorpower Violet een vrolijke noot toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.