Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Pink

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Pink er en hængende plante med smukke lyserøde blomster. Bladene på denne plante er mørkegrønne og har en hjerteformet udseende. Royal Pink blomstrer vedvarende i løbet af vækstsæsonen og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et almindeligt valg til hængende kurve og blomsterkasser på grund af den frodige vækst og iøjnefaldende blomster. Denne plante trives godt i fuld sol og kræver regelmæssig vanding for at blomstre.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Pelargonium (Peltatum-gruppen) Royal Pink er en stedsegrøn plante. Denne plante bevarer sine blade hele året, så den forbliver også grøn om vinteren.

  Planten er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve udenfor i kolde temperaturer. Det anbefales at placere planten indenfor om vinteren. Temperaturer under 10 grader Celsius kan forårsage skade.

  Ja, Peltatum Group er generelt lette at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Disse planter har et gennemsnitligt vandbehov og trives godt i solen. Det er vigtigt regelmæssigt at fjerne visne blomster for at opnå langvarig blomstring.

  Pelargonier har generelt brug for mindst 30 cm plads mellem hinanden. Sørg for, at planterne får tilstrækkeligt med luft og sollys. Det er også vigtigt at beskære regelmæssigt for at fremme vækst og blomstring.

  Ja, denne plante vokser godt i skyggen. Sørg for, at skyggen ikke er for mørk, og at planten får tilstrækkeligt lys til at kunne blomstre. Det anbefales at tjekke planten regelmæssigt for tegn på for meget vand eller skimmel.

  Planten har brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke sumpet. Det er vigtigt at lade jorden tørre ud mellem vandingerne.

  Ja, blomsterne på denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres nektar og farverige blomsterblade. Det er en smuk tilføjelse til haven for at tiltrække bestøvere.

  Ja, denne plante tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversitet i haven. Derudover kan planten også producere frø, der tiltrækker fugle. Så det er absolut godt for biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer normalt fra sen forår til efteråret, hvilket betyder, at den kan blomstre fra maj til september. Blomstringsperioden kan variere, men i gennemsnit blomstrer denne plante cirka 4 til 6 måneder om året.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når den står i fuld sol. Det anbefales at give planten lidt skygge i de varmeste timer på dagen.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at konsumere denne plante. Det er bedst kun at spise fødevareplanter.

  Ja, mange planter, herunder haveplanter, har en naturlig lyddæmpende effekt ved at absorbere lydbølger. Dette kan hjælpe med at reducere lyde i miljøet. Det er dog vigtigt at huske, at graden af lyddæmpning kan variere afhængigt af forskellige faktorer som størrelse og tæthed af planten.

 • Denne plante bør bedst beskæres regelmæssigt for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Fjern regelmæssigt døde blomster og grene for at fremme plantens sundhed. Beskær også om foråret for at stimulere væksten.

  Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Giv vand til planten, når det øverste lag jord føles tørt. Om sommeren kan det være nødvendigt at give planten mere vand på grund af de højere temperaturer.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden ikke er for kompakt og holder tilstrækkeligt på fugt. Brug af speciel pottemuld til haveplanter kan fremme vækst og blomstring.

  Planten Pelargonium- planten har brug for en veldrænet, fugtig jord, der er rig på organisk materiale. Jordens pH-værdi skal være neutral til let sur. Sørg for regelmæssig gødskning for at fremme sund vækst og blomstring.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Pink trives bedst på en solrig placering. Sørg for tilstrækkeligt lys og undgå for meget skygge. Denne plante kan også trives godt på et beskyttet sted i haven.

  Om vinteren er det vigtigt at placere planten indenfor på et lyst sted med en temperatur mellem 5 og 10 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for frost. Du kan også dække planten med f.eks. halm eller fiberdug for ekstra beskyttelse mod kulde.

  Planten skal have regelmæssig vanding, men hold jorden ikke for fugtig. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen og gød planten i vækstsæsonen. Placer planten på et solrigt sted for at fremme blomstringen.

  For haveplanter som disse anbefales det at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen, fra forår til sommer. Brug en universel gødning til blomstrende planter for at stimulere vækst og blomstring. Vær opmærksom på den anbefalede dosering, og gød ikke under hvileperioden om vinteren.

  Brugen af muld omkring planten kan hjælpe med at bevare fugten og reducere ukrudtsvækst. Ikke alle former for muld er egnede til haveplanter, så vælg omhyggeligt. Et lag muld på ca. 5-8 centimeter tykkelse er ideelt for optimal vækst og sundhed af planten.

  Den ideelle surhedsgrad for haveplanter som Pelargonium Royal Pink er neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at regelmæssigt teste jordens pH-værdi og om nødvendigt forbedre jorden med f.eks. kalk eller gødning. Hold jorden veldrænet og undgå stående vand for at forhindre rodælt.

  For at bekæmpe skadedyr i havenplanter som Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Pink, kan du tage forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig kontrol af skadedyr og sikre god luftcirkulation. Hvis der alligevel er skadedyr til stede, kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som mariehøns til at løse problemet. Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt og handle hurtigt, hvis du opdager skadedyr.

 • Beskrivelse

  Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Pink er en hængende plante med smukke lyserøde blomster. Bladene på denne plante er mørkegrønne og har en hjerteformet udseende. Royal Pink blomstrer vedvarende i løbet af vækstsæsonen og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et almindeligt valg til hængende kurve og blomsterkasser på grund af den frodige vækst og iøjnefaldende blomster. Denne plante trives godt i fuld sol og kræver regelmæssig vanding for at blomstre.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.