Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Purple

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Purple is een hangende plant met prachtige paarse bloemen en donker paars-blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in hangmanden of bloembakken. Het blad van de plant is fluweelachtig en heeft een diepe paarse kleur, wat zorgt voor een opvallende uitstraling. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De Pelargonium Royal Purple is een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Purple is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winterperiode en is dus niet het hele jaar door groen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te halen bij temperaturen onder deze grens. Deze plant kan worden beschadigd door vorst.

  Ja, Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Pelargoniums hebben over het algemeen ruimte nodig tussen 20 en 30 cm. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. De plant kan ook hangend worden geplant voor een mooi effect.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kan de groei wat minder zijn en kan de bloei verminderen. Zorg voor voldoende licht en eventueel wat ochtendzon voor de beste resultaten.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Purple heeft gemiddeld 2 tot 3 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond lichtvochtig te houden, maar laat de wortels niet te lang in natte grond staan. Pas de frequentie van water geven aan op basis van de conditie van de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is dus zeker een goede keuze als je deze insecten wilt lokken naar je tuin.

  Pelargoniums worden niet als bijzonder waardevol beschouwd voor biodiversiteit vanwege hun beperkte ecologische waarde. Planten die inheems zijn en nectar produceren hebben over het algemeen een grotere impact op biodiversiteit. Tuinplanten zoals de Pelargonium kunnen echter nog steeds bijdragen aan de esthetische waarde van een tuin.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Purple bloeit van juni tot en met augustus en bloeit ongeveer 4 tot 5 maanden lang.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg er ook voor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door regelmatig te bemesten.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren, bloemen of andere delen van deze plant te consumeren. Het is het beste om deze plant uitsluitend voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, planten zijn over het algemeen geluidsdempend doordat ze geluidsgolven absorberen en reflecteren. De bladeren en stelen van planten helpen bij het verminderen van geluidsoverlast. Het effect hangt af van verschillende factoren zoals de soort plant, de grootte en de locatie.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei in het voorjaar voor een optimale bloei in het zomerseizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Water geven in de ochtend is het beste om schimmelziekten te voorkomen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Purple heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Purple heeft een standplaats in de volle zon of halfschaduw nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is aan te raden om deze plant tijdens de winter binnen te zetten, omdat hij niet goed bestand is tegen vorst. Zorg voor een lichte plek en matige watergift tijdens de koudere maanden. Zet de plant pas weer buiten wanneer het warmer wordt in het voorjaar.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten kunnen het beste worden bemest met een universele meststof voor bloeiende planten. Gebruik deze meststof eens per maand tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt gemengd met de grond voor optimale opname door de plant.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht tegen de stam van de plant ligt.

  De best geschikte zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 7,0 ligt voor optimale groei en bloei. Het is raadzaam om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Een effectieve methode om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten is door regelmatig te controleren op plagen en deze handmatig te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten ingezet worden om ongedierte te bestrijden. Tot slot kan ook het besproeien met een milieuvriendelijke insecticiden op basis van bijvoorbeeld pyrethrum helpen om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Royal Purple is een hangende plant met prachtige paarse bloemen en donker paars-blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in hangmanden of bloembakken. Het blad van de plant is fluweelachtig en heeft een diepe paarse kleur, wat zorgt voor een opvallende uitstraling. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. De Pelargonium Royal Purple is een mooie toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.