Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood'

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' is een prachtige plant met opvallende rode bloemen die mooi contrasteren met het donkergroene blad. De bloemen hebben een grote omvang en zijn zeer kleurrijk, waardoor ze een echte blikvanger zijn in iedere tuin of binnenruimte. De plant bloeit van het najaar tot het voorjaar en heeft een compacte groeiwijze met stevige stelen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in halfschaduw en regelmatig water nodig heeft. De Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' is een populaire keuze voor het opfleuren van tuinen, balkons en kamers in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' is relatief makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en geef de plant regelmatig water. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en bloei van de plant.

  De Cyclamen grootbloemig heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef de plant eens per week water, maar controleer eerst of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' houdt niet van direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of te koude temperaturen. Het is dus belangrijk om de plant op een warme en beschutte plek in huis te plaatsen.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' bloeit vanaf de herfst tot in het voorjaar. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' heeft een luchtzuiverende werking en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het is een plant die schadelijke stoffen kan absorberen en omzetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen dit bereik.

 • Het is niet nodig om de Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' te snoeien, omdat de plant van nature zijn bloemen en bladeren zal afwerpen wanneer ze verwelken. Verwijder gewoon regelmatig de dode bloemen en bladeren om de plant er netjes en gezond uit te laten zien. Snoei alleen dode of beschadigde bladeren voor een optimale groei en bloei.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de potgrond niet te vochtig wordt. Geef de plant water van onderaf door een schoteltje met water onder de pot te zetten en laat overtollig water goed weglopen. Het is belangrijk om de plant niet meteen weer water te geven als de grond nog vochtig aanvoelt.

  De Cyclamen heeft zure, goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal ontwikkeld voor kamerplanten.

  Cyclamen gedijen het beste in een goed doorlatende en humusrijke potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd te zware grondsoorten die de wortels kunnen verstikken.

  De plant heeft wekelijks water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar uit de directe zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeitijd.

  Stof de bladeren regelmatig af met een zachte doek om ze schoon te houden. Gebruik een vochtige doek om eventueel vuil van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van reinigingsmiddelen, deze kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15-20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of te hoge temperaturen. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet rond de 60% liggen om optimale groei te garanderen. Zorg voor een goede luchtcirculatie in de kamer om de luchtvochtigheid op peil te houden. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan ook helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik tijdens het groeiseizoen een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest niet in de wintermaanden, wanneer de plant in rust is.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' is een prachtige plant met opvallende rode bloemen die mooi contrasteren met het donkergroene blad. De bloemen hebben een grote omvang en zijn zeer kleurrijk, waardoor ze een echte blikvanger zijn in iedere tuin of binnenruimte. De plant bloeit van het najaar tot het voorjaar en heeft een compacte groeiwijze met stevige stelen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in halfschaduw en regelmatig water nodig heeft. De Cyclamen grootbloemig 'Halios Rood' is een populaire keuze voor het opfleuren van tuinen, balkons en kamers in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.