Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd is een prachtige plant met grote bloemen die gevarieerd zijn in kleur en patroon. De bloemen hebben een opvallende gevlamde tekening, waardoor de plant een levendige uitstraling heeft. Het blad van de plant is vaak donkergroen en heeft een mooie glanzende textuur. Deze Cyclamen is een populaire keuze voor in huis of op het terras vanwege zijn kleurrijke bloemen en winterharde eigenschappen. De plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven om goed te kunnen gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Daarnaast gedijt deze plant het beste op een lichte plek zonder direct zonlicht.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft. Let op dat de plant niet in een laagje water staat om wortelrot te voorkomen.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant laten uitdrogen, dus het is beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden. Zorg voor een warme en lichte standplaats voor optimale groei en bloei.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd bloeit meestal van november tot en met maart en de bloei kan wel enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd is een luchtzuiverende plant. Het heeft de potentie om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant om goed te kunnen gedijen. Het is belangrijk om deze temperatuur goed in de gaten te houden om de plant gezond te houden.

 • Het is niet nodig om de Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd te snoeien. Verwijder enkel de uitgebloeide bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoeien kan na de bloei plaatsvinden.

  Geef regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Gebruik een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende grond die licht vochtig is. Gebruik een potgrond mengsel dat rijk is aan organisch materiaal. Voeg regelmatig meststoffen toe om de plant gezond te houden.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd vraagt weinig onderhoud. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in een laag water staan.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of borstel. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een lichte plek in huis, zoals voor een raam op het oosten of westen. Hoe meer licht de plant ontvangt, hoe rijker de bloei zal zijn.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 10 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van tocht of extreme temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur zal de groei en bloei bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor de Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd moet gematigd zijn. Probeer een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% te behouden. Zorg ervoor dat de plant niet te droog staat.

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten in het groeiseizoen, dit kan met een speciale kamerplantenmeststof. Geef niet teveel mest, dit kan de plant schaden. Water de plant altijd na het bemesten om de voedingsstoffen goed op te nemen.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig Halios Gevlamd is een prachtige plant met grote bloemen die gevarieerd zijn in kleur en patroon. De bloemen hebben een opvallende gevlamde tekening, waardoor de plant een levendige uitstraling heeft. Het blad van de plant is vaak donkergroen en heeft een mooie glanzende textuur. Deze Cyclamen is een populaire keuze voor in huis of op het terras vanwege zijn kleurrijke bloemen en winterharde eigenschappen. De plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven om goed te kunnen gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.