Cyclamen grootbloemig Halios

Cyclamen persicum grootbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen grootbloemig Halios is een prachtige plant met grote, opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, wit en paars. Deze plant heeft speels gevormde bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. De Halios is een winterharde plant die goed gedijt in koele temperaturen en wat schaduw. Het is een ideale plant voor in potten op het terras of als bodembedekker in de tuin. De Cyclamen grootbloemig Halios bloeit vanaf het najaar tot in het voorjaar en zorgt zo voor kleur in de tuin gedurende meerdere seizoenen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios is gemakkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig voeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht, zoals bij een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Cyclamen grootbloemig Halios heeft behoefte aan regelmatig water geven. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Dit betekent meestal dat de plant één tot twee keer per week water nodig heeft.

  De Cyclamen grootbloemig Halios houdt niet van de felle zon. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Het beste is om de plant op een lichte plek te zetten met wat schaduw.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios houdt van een warme omgeving en voelt zich het beste bij een kamertemperatuur van rond de 18-20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht of tocht, dit kan schade veroorzaken. Verder heeft de plant regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven.

  De Cyclamen grootbloemig Halios bloeit in de maanden november tot en met februari en kan tot wel 8 weken bloeien.

  Ja, de Cyclamen grootbloemig Halios heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze om in huis te hebben als kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden en bloei. Plaats de plant niet in direct zonlicht of tochtige plekken.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen en bladeren van de plant verwijderen door ze voorzichtig af te knippen. Door regelmatig te snoeien stimuleer je de groei van nieuwe bloemen en bladeren. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om beschadiging van de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Laat de plant tussen gietbeurten door ook even opdrogen. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkarm water voor het beste resultaat.

  Planten zoals de Cyclamen grootbloemig Halios gedijen goed in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig checken van de vochtigheid van de potgrond is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De bodem voor kamerplanten zoals de Cyclamen grootbloemig Halios moet goed doorlatend zijn en een lichte zuurgraad hebben. Het is belangrijk om een potgrond te gebruiken specifiek voor kamerplanten, vermengd met een beetje zand voor extra drainage. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant nat staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en bruine bladeren voor een mooie uitstraling.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig stofvrij te maken met een vochtige doek om de groei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant er netjes en gezond uit te laten zien. Gebruik een mild reinigingsmiddel om eventuele plagen te voorkomen.

  De Cyclamen grootbloemig Halios heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het daglicht gefilterd wordt. Een raam op het oosten of noorden is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 10 en 18 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een koele en lichte plek staat, maar niet direct in het felle zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of extreme temperatuurschommelingen.

  Deze plant heeft behoefte aan een gemiddelde luchtvochtigheid en gedijt goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien en de plant uit de buurt van verwarmingsbronnen te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en goed kan groeien.

  De Cyclamen grootbloemig Halios heeft een voorkeur voor een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld organische meststoffen. Het behouden van de juiste zuurgraad zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De Cyclamen grootbloemig Halios heeft baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Het is aanbevolen om te bemesten volgens de instructies op de verpakking van de meststof.

 • Omschrijving

  De Cyclamen grootbloemig Halios is een prachtige plant met grote, opvallende bloemen in verschillende kleuren zoals roze, wit en paars. Deze plant heeft speels gevormde bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. De Halios is een winterharde plant die goed gedijt in koele temperaturen en wat schaduw. Het is een ideale plant voor in potten op het terras of als bodembedekker in de tuin. De Cyclamen grootbloemig Halios bloeit vanaf het najaar tot in het voorjaar en zorgt zo voor kleur in de tuin gedurende meerdere seizoenen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.