Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai is een veelzijdige hortensia met grote bolvormige bloemen die veranderen van kleur naarmate de pH van de grond varieert. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en heeft een compacte groeiwijze, waardoor hij geschikt is voor zowel borders als potten op terrassen. De bloemen van de Hovaria Mirai kunnen variëren van blauw tot roze, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze hortensia houdt van een licht vochtige, goed doorlatende bodem en groeit het beste op een plek met halfschaduw. Met zijn prachtige bloemen en compacte vorm is de Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai een aanwinst voor elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten. Het snoeien van de plant kan ook helpen om de groei te bevorderen.

  Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding te voorkomen. Plaats de plant in een ruimte met helder, indirect licht voor een optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen gelijkmatig licht ontvangen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een laag water staat. Pas de frequentie van het water geven aan op basis van de behoefte van de plant en de omstandigheden in huis.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een lichte standplaats met wat indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren doen verbranden. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai houdt van warmte en gedijt het beste op een plek met een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rondom de plant op peil te houden voor optimale groei.

  De bloei van deze plant begint in de lente en gaat door tot in de zomermaanden. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai is een luchtzuiverende plant. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zorgt zo voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur bevordert zijn groei en bloei. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar, voordat de plant begint te groeien. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot ongeveer vijf tot tien centimeter boven de grond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om rotting te voorkomen. Geef in de winterperiode wat minder water dan in de zomermaanden.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig water te geven. Ook is het aan te raden om af en toe voeding aan de potgrond toe te voegen om de plant gezond te houden.

  Zorg voor een goed doorlatende bodem die vochtig blijft, maar niet te nat. De bodem moet rijk zijn aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde hebben. Vermijd te zure of te kalkrijke grond.

  . De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant af en toe plantenvoeding en plaats hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en snoei in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste gebruik maken van een zachte borstel of een vochtige doek. Verwijder regelmatig stof van de bladeren om de luchtcirculatie te bevorderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig tot hoog zijn. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien en de plant weg te houden van tochtige plekken. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid voor deze plant.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen om de plant gezond te houden. Het gebruik van speciale meststoffen voor zuurminnende planten kan hierbij helpen.

  Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai heeft regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een organische meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus wees voorzichtig en controleer de behoefte van de plant regelmatig.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai is een veelzijdige hortensia met grote bolvormige bloemen die veranderen van kleur naarmate de pH van de grond varieert. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en heeft een compacte groeiwijze, waardoor hij geschikt is voor zowel borders als potten op terrassen. De bloemen van de Hovaria Mirai kunnen variëren van blauw tot roze, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze hortensia houdt van een licht vochtige, goed doorlatende bodem en groeit het beste op een plek met halfschaduw. Met zijn prachtige bloemen en compacte vorm is de Hydrangea macrophylla Hovaria Mirai een aanwinst voor elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.