Hedera helix 'Anna'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Anna' is een klimplant met donkergroene, glanzende bladeren die hartvormig zijn en een lichte witte rand hebben. De bladeren van deze klimop hebben een opvallende vorm en kleur, waardoor ze een decoratieve uitstraling hebben. Deze plant groeit goed in zowel de zon als de schaduw en kan zowel binnen als buiten worden geplant. Hedera helix 'Anna' is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft. Deze klimop kan worden gebruikt als bodembedekker, als klimplant langs een muur of schutting, of in hangmanden en potten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is erg makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Hij gedijt goed bij indirect zonlicht en matige watergift. Regelmatig de bladeren afstoffen en de plant snoeien is voldoende voor gezonde groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en gezond te blijven. Zet de plant het liefst op een plek met indirect zonlicht en vermijd te veel direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Hedera helix 'Anna' heeft water nodig wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Dit komt meestal neer op eens per week water geven. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in vochtige grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Nee, ik hou niet van direct zonlicht en verbrand snel. Een plek met indirect licht is het beste voor mij.

  Ja, Hedera helix 'Anna' houdt van warmte en doet het goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om deze plant uit de tocht en direct zonlicht te houden om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en besproei de bladeren af en toe om het vochtgehalte op peil te houden.

  De Hedera helix 'Anna' bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Hij kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en voorkomt dat de plant te koud of te warm wordt. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor een gezonde groei.

 • Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en gezond te houden. Gebruik een scherpe snoeischaar om dode, zieke of overwoekerende takken te verwijderen. Snoei in het voorjaar of najaar voor het beste resultaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels te lang droog staan, maar let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Plant de kamerplant in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid.

  De Hedera helix 'Anna' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarin water niet blijft staan, is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven, maar ook niet uitdrogen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en licht. Geef matig water en vermijd dat de grond uitdroogt of te nat wordt. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef af en toe wat voeding voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren af te vegen. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Je kunt eventueel ook de bladeren besproeien met lauwwarm water om ze op te frissen.

  De Hedera helix 'Anna' heeft behoefte aan een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 40-60% is ideaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, dit kan leiden tot droge en bruine bladeren. Plaats de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te lage pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffen tekort, terwijl een te hoge pH-waarde de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft matige voeding nodig en kan eens in de vier weken worden bemest tijdens het groeiseizoen. Gebruik bij voorkeur een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de plant gezond en sterk te houden. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus houd de aanbevolen dosering aan.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Anna' is een klimplant met donkergroene, glanzende bladeren die hartvormig zijn en een lichte witte rand hebben. De bladeren van deze klimop hebben een opvallende vorm en kleur, waardoor ze een decoratieve uitstraling hebben. Deze plant groeit goed in zowel de zon als de schaduw en kan zowel binnen als buiten worden geplant. Hedera helix 'Anna' is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft. Deze klimop kan worden gebruikt als bodembedekker, als klimplant langs een muur of schutting, of in hangmanden en potten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.