Hedera helix 'Claudia'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Claudia' is een klimmende klimopplant met opvallende, groen-wit gemarmerde bladeren. De bladeren zijn hartvormig en hebben een glanzende textuur. Deze plant groeit goed in zowel zonlicht als schaduw en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Hedera helix 'Claudia' is een sterke en winterharde plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Deze klimopsoort is ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Daarnaast gedijt de plant goed op een lichte standplaats.

  Ja, Hedera helix 'Claudia' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met voldoende indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De Hedera helix 'Claudia' heeft een gemiddelde waterbehoefte en moet ongeveer 1 keer per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel wat indirect licht verdragen. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt. Te veel zon kan leiden tot bladverbranding.

  Ja, de Hedera helix 'Claudia' houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om optimale groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende licht en warmte kan ontvangen.

  De plant bloeit meestal in de late zomer tot de vroege herfst, van augustus tot september. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, klimop staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en de luchtkwaliteit verbeteren. Het is een mooie aanvulling op het interieur vanwege zijn groene bladeren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante en gematigde temperatuur te houden voor optimale groei en gezondheid. Het vermijden van extreme temperatuurschommelingen helpt de plant om goed te gedijen.

 • Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en compact te houden. Snoei dode, beschadigde of te lang uitstekende takken terug tot net boven een blad of knoop. Snoei in het voorjaar of de vroege zomer voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten door. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  Deze plant gedijt goed in potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar pas op dat de wortels niet te nat worden. Gebruik bij het verpotten van de plant ook verse potgrond om de groei en gezondheid te bevorderen.

  De Hedera helix 'Claudia' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, aangezien de plant gevoelig is voor wortelrot. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Het is aan te raden om stof van de bladeren te vegen met een zachte doek om de plant schoon te houden. Gebruik lauw water en eventueel wat milde zeep om hardnekkiger vuil te verwijderen. Pas op met te veel water geven, dit kan leiden tot schimmelvorming en insectenplagen.

  De Hedera helix 'Claudia' plant houdt van een lichte standplaats maar kan ook gedijen in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt om gezond te blijven. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  Deze plant gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet matig zijn. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, maar ook niet te vochtig. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  Ideaal is een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met geschikte meststoffen. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de wortels en helpt de plant gezond te houden.

  Kamerplanten dienen tijdens het groeiseizoen elke 4 weken bemest te worden met vloeibare mest voor groene planten. Gebruik een verdunde mestoplossing om verbranding van de wortels te voorkomen. Stop met bemesten in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Claudia' is een klimmende klimopplant met opvallende, groen-wit gemarmerde bladeren. De bladeren zijn hartvormig en hebben een glanzende textuur. Deze plant groeit goed in zowel zonlicht als schaduw en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Hedera helix 'Claudia' is een sterke en winterharde plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Deze klimopsoort is ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.