Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika'

Dracaena fragrans (Compacta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika' er en langsomtvoksende plante med smalle, opretstående blade, der har et elegant udseende. Denne plante har en kompakt vækstform og når en gennemsnitlig højde på cirka 1 meter. Bladene er mørkegrønne med en markant lys stribe i midten. 'Malaika' er en nem stueplante at passe på, som har få krav til lys og vand og skaber en tropisk stemning i hjemmet. Denne plante er også kendt for sine luftrensende egenskaber, hvilket gør den til et godt valg til hjemmet eller på kontoret.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at placere planten et lyst sted og give den regelmæssigt vand uden at jorden bliver for våd. Det anbefales også at sprøjte blade lejlighedsvis for at øge luftfugtigheden.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys for at trives. Placer den derfor et sted med klart, men indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at forhindre bladforbrænding.

  Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika' har brug for vand gennemsnitligt en gang om ugen. Det er vigtigt, at jorden ikke bliver for våd, så lad jorden tørre godt mellem vandingerne. For meget vand kan føre til rodrot.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys. Det er bedst at placere den et sted, hvor den får indirekte sollys. For meget sollys kan beskadige bladene.

  Ja, Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika' trives i varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18°C og 24°C. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for kold træk eller temperatursvingninger. Sørg for, at planten står et solrigt sted for at udnytte varmen optimalt.

  Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika' blomstrer normalt om foråret og sommeren. Blomstringen kan vare i et par uger til en måned.

  Ja, Dracaena fragrans er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i et indendørs rum. Det er et populært valg som stueplante på grund af sit dekorative udseende og nemme pleje. Det er vigtigt at rengøre planten regelmæssigt for at bevare dens luftrensende egenskaber.

  Ja, denne plante trives bedst et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader. Dette sikrer optimal vækst og sundhed for planten. Sørg derfor for, at planten ikke står for varmt eller for koldt.

 • Dracaenaer kan beskæres for at bevare deres form og fjerne døde blade. Beskær i vækstsæsonen og brug en skarp saks for at sikre en pæn afslutning. Fjern aldrig mere end 1/3 af bladene for at holde planten sund.

  Giv planten regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Lad det øverste lag af jorden tørre godt mellem vandingerne. Brug helst lunkent vand og undgå vand med kalk.

  Denne plante trives bedst i en godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men at rødderne ikke udtørrer. En let og luftig pottemuld er ideel til denne stueplante.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være god drænende og holdes moderat fugtig. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden for udtørring og give planten vand, hvis det er nødvendigt. Brug af en veldrænet pottemuld kan hjælpe med at forebygge rodrød.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i svagt lys. Giv planten moderat vand og sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Det vil gavne planten at støve bladene af engang imellem.

  Planten kan rengøres regelmæssigt ved forsigtigt at tørre støv af bladene med en fugtig klud. Husk også at rengøre plantepotten lejlighedsvis. Det er vigtigt at tjekke planten regelmæssigt for eventuelle skadedyr og behandle dem med det samme.

  Denne plante har brug for klart, indirekte lys og kan tåle lidt sollys. Placer planten et sted, hvor den får lidt lys dagligt, men undgå direkte sollys for at forhindre forbrænding. Sørg for, at planten ikke står for tæt på et vindue, da det kan føre til bladforbrænding.

  Denne plante trives bedst ved en moderat stuetemperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk eller ekstrem varme. Det er vigtigt at holde planten væk fra varme- eller airconditionventilatorer.

  Luftfugtigheden for denne plante bør være gennemsnitlig, mellem 40% og 60%. Sørg for, at luften ikke bliver for tør, især i vintermånederne. Regelmæssig sprøjtning kan hjælpe med at holde luftfugtigheden stabil.

  Planten kræver en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. En for sur eller for basisk jord kan påvirke plantens sundhed negativt. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Til gødskning af denne stueplante er det vigtigt at bruge en speciel gødning til stueplanter. Giv denne gødning regelmæssigt i vækstsæsonen (forår og sommer) i henhold til instruktionerne på emballagen. Vær forsigtig med overgødskning, da dette kan forårsage skade på planten.

 • Beskrivelse

  Dracaena fragrans (Compacta Grp) 'Malaika' er en langsomtvoksende plante med smalle, opretstående blade, der har et elegant udseende. Denne plante har en kompakt vækstform og når en gennemsnitlig højde på cirka 1 meter. Bladene er mørkegrønne med en markant lys stribe i midten. 'Malaika' er en nem stueplante at passe på, som har få krav til lys og vand og skaber en tropisk stemning i hjemmet. Denne plante er også kendt for sine luftrensende egenskaber, hvilket gør den til et godt valg til hjemmet eller på kontoret.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.