Hoya lacunosa

Hoya

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hoya lacunosa is een kamerplant afkomstig uit Azië en is bekend om zijn prachtige, wasachtige bloemen die sterk geuren. De plant heeft dikke, vlezige bladeren die glanzend groen van kleur zijn en een klimmende groeiwijze hebben. Hoya lacunosa bloeit met kleine, stervormige bloemen die een zoete geur verspreiden en vaak in trossen groeien. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte standplaats met regelmatig water geven. Hoya lacunosa is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten vanwege zijn mooie bloemen en makkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist af en toe water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het weinig verzorging nodig. Het is dus geschikt voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Zet hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft matig water nodig en moet ongeveer 1 keer per week bewaterd worden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste bij helder, indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant dus voor een raam op het oosten of westen voor de beste groeiomstandigheden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en beschermd te plaatsen tegen koude luchtstromen. Een constante omgevingstemperatuur is ideaal voor deze plant.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met juli. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, Kamerplanten zoals de Hoya lacunosa zijn luchtzuiverend en kunnen giftige stoffen uit de lucht absorberen. Het regelmatig thuis hebben van kamerplanten kan de luchtkwaliteit verbeteren en een gezondere leefomgeving bevorderen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De ideale temperatuur voor deze kamerplant is gematigd en stabiel. Zorg voor een constante temperatuur om de groei en bloei te bevorderen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar kan worden gedaan om de plant in toom te houden of om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren met een scherpe snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer om de plant te stimuleren om nieuwe groei te ontwikkelen.

  Kamerplanten zoals deze hebben matig water nodig. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen tussen gietbeurten door. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in het water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen. Een mengsel van potgrond en perliet kan helpen bij een goede drainage.

  Voor de optimale groei van deze kamerplant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende grond met een lichte zuurgraad. Een potgrond speciaal voor kamerplanten kan helpen om de juiste bodemkwaliteit te bieden. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan halen voor een gezonde ontwikkeling.

  Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de lente en zomer regelmatig plantenvoeding.

  Het is belangrijk om stof en vuil van de bladeren van deze plant te verwijderen om de groei te bevorderen. Gebruik een zachte borstel of een vochtige doek om de bladeren voorzichtig af te nemen. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Houd de plant uit de buurt van tocht om bladverlies te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Zorg er tevens voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De plant houdt van een gemiddelde luchtvochtigheid in huis, rond de 50 tot 60%. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet in de buurt staat van een verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem (pH 6-7). Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een goede balans in de pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Het is aan te raden om tijdens de groeiperiode van de plant (het voorjaar en de zomer) elke twee weken vloeibare kamerplantenmest te geven. Tijdens de rustperiode (herfst en winter) is het voldoende om eens in de maand te bemesten. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hoya lacunosa is een kamerplant afkomstig uit Azië en is bekend om zijn prachtige, wasachtige bloemen die sterk geuren. De plant heeft dikke, vlezige bladeren die glanzend groen van kleur zijn en een klimmende groeiwijze hebben. Hoya lacunosa bloeit met kleine, stervormige bloemen die een zoete geur verspreiden en vaak in trossen groeien. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte standplaats met regelmatig water geven. Hoya lacunosa is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten vanwege zijn mooie bloemen en makkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.