Chlorophytum comosum 'Hawaiian'

Chlorophytum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Chlorophytum comosum 'Hawaiian' er en smuk variant af den kendte edderkopplante med grønne og flødefarvede blade, der vokser elegant fra hinanden. Denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber og er velegnet til indendørs brug. 'Hawaiian' varianten har en subtil tegning på bladene, der minder om tropiske mønstre. Planten trives godt i lyse til halvskyggefulde miljøer og har ikke brug for meget vand. Denne plante er et populært valg for folk, der leder efter en let at vedligeholde og dekorativ stueplante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Chlorophytum comosum 'Hawaiian' er generelt nem at vedligeholde. Den kræver lidt vand og lys og trives godt ved normale stuetemperaturer. Derudover kan den håndtere tørt luft i huset.

  Stueplanter har generelt brug for masser af lys for at trives. Sæt planten derfor et sted med tilstrækkeligt indirekte sollys. Undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen. Tjek jævnligt jorden, inden du vander, så jorden ikke bliver for våd. Sørg for, at planten kan dræne godt for at undgå rådne rødder.

  Planten kan ikke lide direkte sollys og bør derfor ikke udsættes for skarpt sollys. Det er bedst at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys, f.eks. foran et vindue mod øst eller vest. For meget sollys kan beskadige bladene og ændre deres farve.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperatursvingninger. Sørg for, at planten står et sted, hvor den får tilstrækkeligt med lys og varme.

  De Chlorophytum comosum 'Hawaiian' blomstrer normalt i månederne juni til august. Blomstringsperioden varer cirka 6-8 uger.

  Ja, denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber takket være dens effektive fotosynteseproces. Den absorberer skadelige stoffer som formaldehyd og benzene og producerer oxygen. Det er en ideel plante til at forbedre luftkvaliteten derhjemme.

  Ja, denne plante trives bedst ved temperaturer mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for temperaturer under 10 grader Celsius, da det kan forårsage skade på planten. Det anbefales at placere planten et varmt og lyst sted.

 • For at holde planten sund anbefales det at fjerne regelmæssigt visne blade og blomster. Det er også godt at omplante planten lejlighedsvis, så rødderne får tilstrækkelig plads til at vokse. Det er ikke nødvendigt at beskære planten regelmæssigt, men hvis planten bliver for stor, kan det gøres om foråret.

  Giv denne plante regelmæssigt vand, men undgå at jorden tørrer ud. Sørg for, at pottejorden altid er let fugtig, især under vækstperioden om foråret og sommeren. Giv mindre vand i vintermånederne, når planten er i hvile.

  Planten trives godt i let fugtig pottemuld, der er godt drænet. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rodrot.

  Planten kræver en god dræningspottemuld af høj kvalitet med en let sur til neutral pH. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for fugtig. Tilføj regelmæssigt organisk gødning for at holde næringsstofferne i jorden på et passende niveau.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt på en lys placering. Hold jorden let fugtig og vand regelmæssigt, især i sommermånederne. Af og til støvbladene af hjælper med at holde planten sund.

  Planten kan engang imellem samle støv på bladene, dette kan nemt fjernes ved forsigtigt at tørre det af med en blød klud eller svamp. Det er vigtigt at holde planten ren regelmæssigt, da dette fremmer luftcirkulationen og tillader bladene at absorbere så meget lys som muligt. Brug lunkent vand til at tørre bladene af og lad dem derefter lufttørre.

  Indendørs planter som Chlorophytum comosum 'Hawaiian' trives bedst på et sted med klart, indirekte sollys. Placer ikke planten i direkte sollys, da det kan forårsage bladforbrænding. At dreje planten regelmæssigt sikrer en jævn eksponering for lys.

  Planten trives bedst ved stuetemperatur mellem 18-24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for store temperaturforskelle og træk. Temperaturer under 10 grader Celsius kan forårsage skade på planten.

  Luftfugtigheden for stueplanter bør generelt ligge mellem 40% og 60%. At regelmæssigt sprøjte blade kan hjælpe med at skabe en højere luftfugtighed. Luftfugtere eller en skål med vand i nærheden af planten kan også hjælpe med at holde luftfugtigheden på et acceptabelt niveau.

  Denne plante trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. God dræning er også vigtig for at forhindre rodrot. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad for at opretholde plantens sundhed.

  Indendørs planter som Chlorophytum comosum 'Hawaiian' har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Brug en balanceret indendørs plantegødning og følg doseringsinstruktionerne på emballagen. Overgødskning kan være skadeligt for planten, så vær forsigtig med brugen af gødning.

 • Beskrivelse

  Den Chlorophytum comosum 'Hawaiian' er en smuk variant af den kendte edderkopplante med grønne og flødefarvede blade, der vokser elegant fra hinanden. Denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber og er velegnet til indendørs brug. 'Hawaiian' varianten har en subtil tegning på bladene, der minder om tropiske mønstre. Planten trives godt i lyse til halvskyggefulde miljøer og har ikke brug for meget vand. Denne plante er et populært valg for folk, der leder efter en let at vedligeholde og dekorativ stueplante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.