Epidendrum 'Ballerina Fireball'

Epidendrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Epidendrum 'Ballerina Fireball' is een prachtige orchidee met opvallende bloemen die lijken op vuurbollen. De bloemen hebben heldere rode en oranje tinten die doen denken aan een vurige danseres. De plant heeft lange, slanke stelen en smalle bladeren die een elegante uitstraling geven. De 'Ballerina Fireball' gedijt goed in helder licht en warme temperaturen, waardoor het een ideale keuze is voor liefhebbers van exotische planten. Deze orchideeënsoort staat bekend om haar lange bloeiperiode en kan een prachtige aanvulling zijn op elke plantencollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze orchidee is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale vereisten. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Het is ook goed om af en toe de wortels te controleren en de plant om de paar jaar te verpotten.

  Ja, de Epidendrum houdt van veel indirect licht en gedijt het beste in helder licht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen voor voldoende zonlicht. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in water blijven staan.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat lichte zon. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen. Een lichte standplaats met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Ja, de Epidendrum 'Ballerina Fireball' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25°C. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om te kunnen groeien en bloeien. Houd de omgevingstemperatuur stabiel voor een gezonde groei.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en bloeit gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, de Epidendrum 'Ballerina Fireball' is luchtzuiverend. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen te absorberen. Het is daarom een goede keuze voor binnenruimtes.

  Ja, de plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze temperatuur consistent te houden voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen.

 • Kamerplanten hebben over het algemeen geen snoei nodig. Als de plant te groot wordt, kan je dode of beschadigde bladeren verwijderen met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de snoeigereedschap schoon is om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Laat de potgrond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de wintermaanden iets minder water dan in de zomer.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen. Een mengsel van schors, mos en zand kan ideaal zijn voor deze plant.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals deze is een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een voedingssupplement speciaal voor orchideeën om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Voed de plant om de paar weken met speciale orchideeënvoeding.

  De plant kan regelmatig worden schoongemaakt door stof voorzichtig af te nemen met een zachte doek of spons. Dit helpt de bladeren gezond te houden en de kans op ziektes te verminderen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de plant niet te beschadigen tijdens het schoonmaken.

  De Epidendrum 'Ballerina Fireball' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende licht kan ontvangen, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de schaduw staat, aangezien dit de groei kan belemmeren.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant in een ruimte te plaatsen waar de temperatuur stabiel is.

  De luchtvochtigheid moet tussen de 40-60% liggen om de plant gezond te houden. Bij een te lage luchtvochtigheid kunnen de bladeren uitdrogen en bruine randen vertonen. Het regelmatig besproeien van de plant kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze orchideeën geven de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met speciale orchideeënmeststoffen. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij de plant.

  De plant heeft wekelijks gedurende de lente en zomer voeding nodig. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten. In de herfst en winter kan de bemesting verminderd worden.

 • Omschrijving

  De Epidendrum 'Ballerina Fireball' is een prachtige orchidee met opvallende bloemen die lijken op vuurbollen. De bloemen hebben heldere rode en oranje tinten die doen denken aan een vurige danseres. De plant heeft lange, slanke stelen en smalle bladeren die een elegante uitstraling geven. De 'Ballerina Fireball' gedijt goed in helder licht en warme temperaturen, waardoor het een ideale keuze is voor liefhebbers van exotische planten. Deze orchideeënsoort staat bekend om haar lange bloeiperiode en kan een prachtige aanvulling zijn op elke plantencollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.