Campanula medium 'Poem Blue'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula medium 'Poem Blue' er en smuk staude med lyseblå klokkeformede blomster, der blomstrer fra foråret til sommeren. Planten vokser sig ca. 60 cm høj og har en busket vækstform. Denne variation trives godt i halvskygge og har brug for fugtig, veldrænet jord. 'Poem Blue' er et populært valg til bede, stenbede og som snitblomst. Planten tiltrækker også bier og sommerfugle og tilføjer et strejf af farve til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Campanula medium 'Poem Blue' er generelt let at vedligeholde. Med tilstrækkelig lys og regelmæssig vanding vil planten trives godt. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen.

  Ja, Campanula medium 'Poem Blue' har brug for masser af lys for at trives godt. Sæt planten derfor helst på et solrigt sted i huset. Direkte sollys om morgenen og indirekte sollys om eftermiddagen anbefales.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke for vandmættet. Tjek jorden regelmæssigt, før du vander.

  Denne plante kan lide direkte sollys og foretrækker et lyst sted med lidt skygge. For meget sol kan beskadige bladene. Så placer planten et sted, hvor den får indirekte sollys.

  Ja, Campanula medium 'Poem Blue' elsker varme og trives bedst ved en temperatur mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for træk og kolde temperature, da dette kan påvirke vækst og blomstring. Det anbefales at placere planten et varmt og solrigt sted indendørs.

  Campanula medium 'Poem Blue' blomstrer normalt fra maj til juli. Blomstringsperioden for denne plante kan være cirka 2 til 3 uger.

  Ja, Campanula medium 'Poem Blue' er luftrensende. Det hjælper med at rense luften derhjemme ved at absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til oxygen. Det er et smukt tilføjelse til dit hjem og sikrer en sund levevilkår.

  Ja, det er bedst, hvis denne plante står et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader. Den optimale temperatur hjælper planten med at forblive sund og vokse godt. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstreme temperaturer.

 • Campanula medium 'Poem Blue' bør bedst beskæres let efter blomstringen for at bevare plantens form og kompakthed. Fjern de afblomstrede blomsterstilke og eventuelt beskadigede blade. Ved regelmæssig beskæring forbliver planten sund og blomstrer rigeligt i den næste sæson.

  Giv planten regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Lad jorden let tørre mellem vanding. Undgå at vand bliver stående på bladene for at forhindre skimmeldannelse.

  Planten kræver en godt drænet jord, der er rig på næringsstoffer. Brug en pottejord specielt til stueplanter for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Jorden skal være godt drænet og fugtig. Sørg for en neutral til let sur jord med tilstrækkelige næringsstoffer. Undgå for tunge og kompakte jordarter.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for fugtig. Placér planten et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Du kan forsigtigt støve bladene af med en blød børste eller en fugtig klud for at fjerne støv. Hvis der er døde blade eller blomster til stede, så klip dem af med en skarp beskæresaks for at holde planten sund. Fjern regelmæssigt eventuelt opsamlet snavs og dødt løv fra potten for at holde planten frisk.

  Campanula medium 'Poem Blue' har brug for masser af lys og trives bedst på et sted med indirekte sollys. Placér ikke planten i direkte sollys, da dette kan forårsage blade forbrænding. Sørg for, at planten får mindst 6 timer om dagen for at kunne vokse ordentligt.

  Den optimale temperatur for stueplanter som denne er mellem 15 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer eller træk. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for at forblive sund.

  Stueplanter som Campanula medium 'Poem Blue' trives bedst ved en moderat luftfugtighed indendørs. Sørg for, at luftfugtigheden hverken er for høj eller for lav for at holde planten sund. At sprøjte bladene regelmæssigt kan hjælpe med at holde luftfugtigheden i balance.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. En god surhedsgrad i jorden sikrer, at planten kan absorbere alle essentielle næringsstoffer og vokse sundt. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sund og stærk. En afbalanceret gødning med et højere kaliumindhold anbefales for at fremme blomstringen. Sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer ved at gøde regelmæssigt i henhold til den anbefalede dosis på emballagen.

 • Beskrivelse

  Campanula medium 'Poem Blue' er en smuk staude med lyseblå klokkeformede blomster, der blomstrer fra foråret til sommeren. Planten vokser sig ca. 60 cm høj og har en busket vækstform. Denne variation trives godt i halvskygge og har brug for fugtig, veldrænet jord. 'Poem Blue' er et populært valg til bede, stenbede og som snitblomst. Planten tiltrækker også bier og sommerfugle og tilføjer et strejf af farve til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.