Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salmon Chiffon

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salmon Chiffon er en smuk og farverig plante med laksefarvede blomster. Blomsterne har et let og luftigt udseende, hvilket giver en elegant udstråling i haven eller på altanen. Denne plante blomstrer rigeligt hele vækstsæsonen og tiltrækker sommerfugle og bier. Impatiens Fiesta Salmon Chiffon trives bedst på et sted med delvis skygge og har brug for regelmæssig vanding. Det er et populært valg til at peppe blomsterbede og potter op.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante tilhører de stedsegrønne haveplanter. Bladene forbliver grønne året rundt.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve udendørs i de kolde vintermåneder. Det anbefales at bringe planten indendørs eller beskytte den mod frost. Planter i potter kan nemt flyttes indenfor, når temperaturen begynder at falde.

  Ja, denne plante er meget nem at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det eneste du skal gøre er at give regelmæssig vanding og sørge for tilstrækkeligt sollys. Denne plante trives godt i haven og vil give få problemer.

  Impatienser har brug for ca. 20-30 cm plads for at vokse godt. Det er vigtigt at give dem tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt og ikke vokse ind i hinanden. Sørg derfor for, at de ikke plantes for tæt på hinanden.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen og har brug for relativt lidt sollys for at trives. Det er et ideelt valg til skyggefulde haver eller steder med begrænset lys. Sørg for god drænet jord og regelmæssig vanding for optimal vækst og blomstring.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salmon Chiffon har brug for regelmæssigt vand, især under varme og tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke lade den drukne. Generelt anbefales det at vande 2-3 gange om ugen, afhængigt af forholdene.

  Ja, Impatiens planter tiltrækker sommerfugle på grund af deres farverige blomster og nektar. Bier bliver også tiltrukket af den søde duft og nektar fra Impatiens blomster. Disse planter bidrager til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bestøvende insekter.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salmon Chiffon tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Planten giver farve og variation, hvilket tiltrækker forskellige dyr og har en positiv indvirkning på økosystemet. Ved at plante forskellige typer haveplanter som Impatiens, bidrager du til en sund og varieret leveomgivelse for forskellige dyrearter.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salmon Chiffon blomstrer fra maj til oktober og blomstrer i gennemsnit i 4 til 6 måneder.

  Denne plante tåler ikke godt fuld sol og foretrækker en placering i halvskygge. For meget direkte sollys kan brænde bladene. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod skarpt sollys.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. At indtage Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salmon Chiffon kan være skadeligt for helbredet. Det er vigtigt kun at spise planter, der er klassificeret som sikre fødevarer.

  Ja, Impatiens Walleriana Grp-planter har tæt vegetation, så de kan absorbere lyd, men de er ikke primært beregnet som lyddæmpende. Det er primært en dekorativ plante, der tilføjer farve til din have.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salmon Chiffon, men fjern døde eller visne blomster for at fremme ny blomstring. Klip eventuelt lange, fremstående stængler tilbage for at bevare plantens form og kompakthed. Regelmæssig pleje vil stimulere plantens vækst.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt at holde planten fugtig, men undgå at give for meget vand for at undgå rådne rødder.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salmon Chiffon trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, men pas på at rødderne ikke bliver for våde. En pottemuld med tilsatte næringsstoffer kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i veldrænet, fugtig og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral pH-værdi. Undgå tung lerjord og sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand i tørre perioder.

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salmon Chiffon trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand, især på varme sommerdage. Denne plante kan trives i hængekurve, blomsterpotter eller grænser.

  For haveplanter som Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salmon Chiffon er det vigtigt at beskytte planterne mod streng frost med fx et tykt lag muld eller blade. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten sætter ind, for at undgå udtørring. Det er også muligt at flytte planten midlertidigt til et beskyttet sted i vintermånederne.

  Sørg for, at planten får regelmæssig vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Giv planten regelmæssig gødning for at fremme sund vækst.

  Impatiens har brug for regelmæssig fodring under vækstsæsonen. Brug en generel gødning til blomstrende planter for en sund vækst og blomstring. Overgødning kan føre til forbrænding af rødderne, så følg instruktionerne på emballagen.

  Mulching jorden omkring planten kan hjælpe med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller træflis som mulch. Påfør et lag på ca. 5 cm og hold mulchen ca. 5 cm væk fra plantens stamme.

  Planten trives i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Jordens surhedsgrad kan testes med en pH-testkit. Det er vigtigt at opretholde den rette pH-værdi for en sund vækst af planten.

  Brug naturlige fjender som marihøner og rovmider til at bekæmpe skadedyr. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at forebygge skimmel og skadedyr. Brug om nødvendigt også biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie.

 • Beskrivelse

  Impatiens (Walleriana Grp) Fiesta Salmon Chiffon er en smuk og farverig plante med laksefarvede blomster. Blomsterne har et let og luftigt udseende, hvilket giver en elegant udstråling i haven eller på altanen. Denne plante blomstrer rigeligt hele vækstsæsonen og tiltrækker sommerfugle og bier. Impatiens Fiesta Salmon Chiffon trives bedst på et sted med delvis skygge og har brug for regelmæssig vanding. Det er et populært valg til at peppe blomsterbede og potter op.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.