Spathiphyllum Cosmos

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum Cosmos is een prachtige kamerplant met donkergroene bladeren en witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. De Spathiphyllum Cosmos heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte tot halfschaduwrijke plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar pas op dat de wortels niet te nat worden. Met zijn elegante uitstraling en makkelijke verzorging is de Spathiphyllum Cosmos een populaire keuze voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft maar weinig water en verzorging nodig en gedijt goed bij weinig licht. Het is een perfecte keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de Spathiphyllum Cosmos heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het veel natuurlijk licht krijgt maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat de plant niet in een laag water staan. Geef wat meer water tijdens de groeiperiode in de lente en zomer.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel lichte tot matige indirecte zon verdragen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het voldoende helder indirect licht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Spathiphyllum Cosmos houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Warmte en vochtigheid helpen de plant gezond te blijven en goed te groeien.

  De Spathiphyllum Cosmos bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot meerdere maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren. Het is een prachtige bloeier die regelmatig water en licht nodig heeft om te kunnen bloeien.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het zorgt voor een gezondere leefomgeving door giftige stoffen uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en bevordert de gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden om stress te voorkomen.

 • Deze plant hoeft over het algemeen niet regelmatig gesnoeid te worden. Mochten er dode of beschadigde bladeren zijn, dan kunnen deze worden weggeknipt. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon is om infecties te voorkomen.

  De Spathiphyllum Cosmos heeft regelmatig water nodig en de grond mag licht vochtig blijven. Geef pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat er geen overtollig water onderin de pot blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  De Spathiphyllum Cosmos doet het goed in een potgrond die licht vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Een mix van potgrond met wat grof zand of perliet kan helpen bij een goede luchtcirculatie in de wortels.

  De bodem voor kamerplanten dient licht vochtig en goed doorlatend te zijn. Gebruik een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten. Zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een vochtige doek of plantensproeier. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik lauw water om eventuele stof of vuil van de bladeren af te spoelen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Koude tocht kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor kamerplanten in het algemeen, inclusief de Spathiphyllum Cosmos. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan je regelmatig de bladeren benevelen of de plant in de buurt van een luchtbevochtiger plaatsen. Houd de luchtvochtigheid rond de 60-70% voor een optimale groei.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6 en 7. Een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om regelmatig de pH van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Spathiphyllum Cosmos heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten met een evenwichtige samenstelling. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum Cosmos is een prachtige kamerplant met donkergroene bladeren en witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. De Spathiphyllum Cosmos heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte tot halfschaduwrijke plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar pas op dat de wortels niet te nat worden. Met zijn elegante uitstraling en makkelijke verzorging is de Spathiphyllum Cosmos een populaire keuze voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.