Dischidia nummularia

Dischidia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dischidia nummularia, ook wel de 'zwarte parel' genoemd, is een kruipende vetplant met ronde bladeren die lijken op munten. Deze plant heeft kleine witte bloemen die lijken op sterren en een vlezige structuur. Dischidia nummularia groeit het liefst op een lichte plaats met indirect zonlicht en houdt van regelmatig water geven. Deze plant gedijt goed in een vochtige omgeving en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een kruipende plant die ook graag langs de randen van potten of hangmanden groeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven, maar vermijd te veel direct zonlicht. Het is een sterke plant die goed gedijt in een normale kameromgeving.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Let wel op dat hij niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft matig water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1 keer per week water. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen.

  Dischidia nummularia houdt niet van direct zonlicht, omdat het de bladeren kan verbranden. Het beste is om de plant op een plek neer te zetten waar het indirect zonlicht krijgt. Water geven is belangrijk, maar let op dat de grond niet te nat staat.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden voor optimale groei. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt.

  Dischidia nummularia bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt bij het zuiveren van de lucht in huis. Het verwijdert schadelijke stoffen en verbetert de luchtkwaliteit. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant houdt van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen. Zorg voor een stabiele omgevingstemperatuur om de plant gelukkig te houden.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, maar je kunt dode of beschadigde bladeren afknippen om de uitstraling van de plant te verbeteren. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Als de plant te groot wordt, kun je hem lichtjes terugsnoeien om de vorm te behouden.

  Geef de plant matig water, laat de grond tussen gietbeurten in de bovenste laag opdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet te veel water krijgt, dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  Voor de Dischidia nummularia is een goed doorlatende potgrond geschikt. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, omdat dit de wortels kan doen rotten. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de bovenste laag van de potgrond te voelen.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Een goede luchtcirculatie rond de wortels is belangrijk voor een gezonde groei. Vermijd zware en compacte grondsoorten.

  De plant heeft weinig water nodig en moet worden besproeid in plaats van regelmatig water te krijgen. Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat maar niet in direct zonlicht. Af en toe mest geven tijdens de groeiperiode kan de plant helpen gezond te blijven.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt ook om de plant schoon en gezond te houden.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant bij een raam op het oosten, westen of noorden voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot een gebrek aan groei en bloei.

  De plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Een luchtvochtigheid van rond de 50% is ideaal voor de plant om goed te gedijen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan de plant helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  Deze plant houdt van een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om indien nodig de pH-waarde aan te passen met specifieke bodemverbeteraars.

  Het is aan te raden om de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen te bemesten. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof die speciaal ontwikkeld is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de plant na het bemesten voldoende water krijgt.

 • Omschrijving

  Dischidia nummularia, ook wel de 'zwarte parel' genoemd, is een kruipende vetplant met ronde bladeren die lijken op munten. Deze plant heeft kleine witte bloemen die lijken op sterren en een vlezige structuur. Dischidia nummularia groeit het liefst op een lichte plaats met indirect zonlicht en houdt van regelmatig water geven. Deze plant gedijt goed in een vochtige omgeving en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een kruipende plant die ook graag langs de randen van potten of hangmanden groeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.