Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia is een compacte en kleurrijke vetplant met opvallende bloemen in tinten van roze, rood en oranje. De bladeren zijn vlezig en ovaalvormig, meestal groen van kleur met soms een roodachtige rand. Deze plant bloeit langdurig en is gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een populaire keuze is voor binnenshuis. Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia heeft weinig water nodig en gedijt goed in een lichte standplaats met indirect zonlicht. De plant voegt een vrolijke en levendige sfeer toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt binnenshuis. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten.

  Ja, de Kalanchoe plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig licht ontvangen.

  De Kalanchoe plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia houdt niet van felle zon, maar verkiest een lichte standplaats met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant uit direct zonlicht te plaatsen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia bloeit meestal van februari tot en met mei. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Kalanchoe planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de lucht in huis te zuiveren. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in een binnenruimte. Deze planten hebben de mogelijkheid om giftige stoffen uit de lucht op te nemen en zo een gezondere leefomgeving te creëren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden komt, omdat dit schade kan veroorzaken aan de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei en bloei te bevorderen.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen en bruine bladeren voorzichtig weghalen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Als de plant te groot wordt, kun je hem terugsnoeien door lange scheuten af te knippen. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt voor het beste resultaat.

  Geef de plant eens per week water en zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft. Laat de plant tussen gietbeurten in niet uitdrogen. Zorg ervoor dat er geen water op de bladeren blijft staan om rot te voorkomen.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia gedijt goed in een potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Een lichte en luchtige potgrond is het meest geschikt voor deze kamerplant.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia heeft een voorkeur voor goed doorlatende en voedzame potgrond. Een lichte, luchtige bodem met voldoende voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding om de bloei te stimuleren.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd echter te vaak schoonmaken om beschadiging van de bladeren te voorkomen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, gewoon water is voldoende.

  De Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar het direct zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant minstens vier tot zes uur per dag zonlicht ontvangt om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden, oosten of westen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Vermijd plotse temperatuurwisselingen en zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht. In de zomer kan de plant ook buiten worden geplaatst op een beschutte plek.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het beste tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en een te hoge luchtvochtigheid kan schimmelgroei bevorderen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze plant groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia is een compacte en kleurrijke vetplant met opvallende bloemen in tinten van roze, rood en oranje. De bladeren zijn vlezig en ovaalvormig, meestal groen van kleur met soms een roodachtige rand. Deze plant bloeit langdurig en is gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een populaire keuze is voor binnenshuis. Kalanchoe blossfeldiana Wizard Delia heeft weinig water nodig en gedijt goed in een lichte standplaats met indirect zonlicht. De plant voegt een vrolijke en levendige sfeer toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.