Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia' is een compacte en rijkbloeiende plant met opvallende felgele bloemen met een donker hart. De bloemen lijken op madeliefjes en verschijnen in de lente en zomer. 'Sunny Amelia' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en containers. Regelmatig doodknippen van de uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia' is niet groenblijvend. Het is een bloeiende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is een populaire tuinplant vanwege de mooie bloemen die het produceert.

  De plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5 graden verdragen. Bij temperaturen onder het vriespunt is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst. Het is niet winterhard genoeg om buiten in de volle grond te overleven tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, de Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin. Regelmatig water geven en wat bemesting zijn voldoende.

  "Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. De plant kan goed gedijen in zowel borders als potten."

  Nee, Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia' groeit het beste in de volle zon. Het heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen en bloemen te produceren. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk niet goed groeien.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia' is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en kleurrijke verschijning. Het is een mooie aanvulling in de tuin voor het aantrekken van deze nuttige bestuivers.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en het verbeteren van de bodemgezondheid. Het biedt een voedselbron en schuilplaats voor verschillende dieren en insecten in de tuin. Het helpt bij het behouden van de diversiteit in de natuurlijke omgeving.

  Deze tuinplant bloeit van mei tot oktober en heeft een lange bloeiperiode.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt zelfs het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om te groeien en bloeien.

  Nee, de Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie.

  Ja, Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia' heeft de eigenschap om geluidsdempend te zijn. De bladeren en bloemen van deze plant kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Dit maakt het een goede keuze voor in de tuin of op het balkon.

 • Het is aan te raden om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. In het voorjaar kan de plant teruggesnoeid worden om de vorm en grootte te controleren. Snoei takken die beschadigd of ziek zijn direct weg om de plant gezond te houden.

  De Tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Gebruik potgrond met een goede drainage om de plant gezond te houden. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Voeg eventueel wat zand toe voor een betere waterafvoer.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond te verbeteren met compost of organische meststoffen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige locatie en kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst.

  Het is raadzaam om de plant in de winter een beschermende mulchlaag te geven, zoals bladeren of stro. Daarnaast kan het helpen om de plant dicht bij een beschutte muur te plaatsen of te bedekken met een fleecedoek tijdens strenge vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens drogere periodes. Snoei uitgebloeide bloemen regelmatig om de groei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en zomer voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie.

  Mulch kan worden toegepast rondom de plant om vocht vast te houden, onkruidgroei te remmen en de wortels te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het is aanbevolen om organisch mulchmateriaal te gebruiken, zoals compost, boomschors of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht.

  De ideale zuurgraad voor Tuinplanten zoals Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia' is neutraal tot licht zuur (pH 6,0-7,0). Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en gezondheidsproblemen voor de plant.

  Voor ongediertebestrijding bij Tuinplanten zoals Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia' is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op aanwezigheid van plagen en deze indien nodig te bestrijden. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van luizen. Eventueel kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

 • Omschrijving

  Osteospermum ecklonis 'Sunny Amelia' is een compacte en rijkbloeiende plant met opvallende felgele bloemen met een donker hart. De bloemen lijken op madeliefjes en verschijnen in de lente en zomer. 'Sunny Amelia' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en containers. Regelmatig doodknippen van de uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.