Osteospermum 'Sunny Cecil'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum 'Sunny Cecil' is een prachtige bloeiende plant met felgele bloemen en een paarsachtige hart. De bloemen hebben een margrietachtige vorm en bloeien rijkelijk van het voorjaar tot de herfst. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in zonnige tuinen en borders. Osteospermum 'Sunny Cecil' is een dankbare plant die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen droogte. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Osteospermum 'Sunny Cecil' is niet groenblijvend. Het is een variant van de osteospermum die afkomstig is uit Zuid-Afrika. Deze planten zijn meestal niet winterhard en zullen afsterven bij lage temperaturen.

  De plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is verstandig om de plant in de winter binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Ja, deze plant is vrij eenvoudig in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Tevens is het aan te raden om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Osteospermum 'Sunny Cecil' heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen.

  De Osteospermum 'Sunny Cecil' groeit het beste op een zonnige plek met veel direct zonlicht. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei.

  Osteospermum 'Sunny Cecil' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren van de bloemen en de zoete geur die ze afgeven. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers die op zoek zijn naar nectar en stuifmeel. Als gevolg hiervan zal de plant bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Osteospermum 'Sunny Cecil' trekt voornamelijk bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt voor voeding en schuilplaatsen voor verschillende insecten en kleine dieren. Door het toevoegen van deze plant aan de tuin, wordt de biodiversiteit versterkt.

  De plant bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon in de heetste zomermaanden. De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, Tuinplanten zijn over het algemeen niet eetbaar voor mensen en worden voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren van deze planten kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om Tuinplanten te eten.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant een beperkte geluidsdempende werking. De bladeren en bloemen absorberen een deel van het geluid, maar het effect is niet significant. Andere vormen van geluidsisolatie zijn effectiever dan het gebruik van deze plant.

 • Om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft, kan deze na de bloei worden teruggesnoeid. Dit kan worden gedaan door de uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant lichtjes in vorm te knippen. Vermijd echter dat de plant te veel wordt teruggesnoeid, aangezien dit de groei en bloei kan beïnvloeden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen voor je opnieuw water geeft. Geef bij warm weer iets meer water dan normaal.

  Gebruik goed doorlatende potgrond voor deze tuinplanten om wortelrot te voorkomen. Kies voor een mengsel met voldoende voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale pH-waarde heeft en voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei. Vermijd te natte grond en zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De Osteospermum 'Sunny Cecil' gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er ook voor dat de grond goed waterdoorlatend is.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door de wortels te bedekken met een dikke laag mulch. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten en bloemknoppen te verwijderen om energie te besparen. In strenge winters kan het nodig zijn om de plant binnen te zetten of te beschermen met vliesdoek.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei.

  Tuinplanten kunnen bemest worden met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik de meststof volgens de aanwijzingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bemest de planten in het voorjaar en de zomerperiode voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en zorgt voor extra voedingsstoffen. Het is aan te raden om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm dik aan te brengen rondom de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Tuinplanten is neutraal tot licht zuur (pH 6,5-7,5). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan bijdragen aan een optimale groei van Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je preventief te werk gaan door regelmatig de bladeren en stengels te controleren op tekenen van plaaginsecten. Als er toch insecten aanwezig zijn, kan je ze handmatig verwijderen. Daarnaast kan je biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken zoals neemolie of roofmijten.

 • Omschrijving

  Osteospermum 'Sunny Cecil' is een prachtige bloeiende plant met felgele bloemen en een paarsachtige hart. De bloemen hebben een margrietachtige vorm en bloeien rijkelijk van het voorjaar tot de herfst. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in zonnige tuinen en borders. Osteospermum 'Sunny Cecil' is een dankbare plant die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen droogte. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.