Euphorbia (Milii Grp) 'Minerva'

Euphorbia (Milii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia (Milii Grp) 'Minerva' is een prachtige en exotische plant met heldergroene bladeren en felgekleurde bloemen. De bloemen van deze plant zijn klein en bolvormig en hebben een opvallende roze en witte kleur. De 'Minerva' is een compacte en bossige plant die goed gedijt in warme en zonnige omgevingen. Deze Euphorbia heeft doornen langs de stengels, wat hem een stoere uitstraling geeft. De 'Minerva' is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en langdurig bloeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Euphorbia (Milii Grp) 'Minerva' is over het algemeen een makkelijke plant om te onderhouden. Het vereist weinig water en kan gedijen in verschillende lichtomstandigheden. Het is ook een sterke plant die bestand is tegen verwaarlozing.

  Ja, Euphorbia's hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek voor voldoende zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Minerva' heeft matig water nodig en moet ongeveer één keer per week worden bewaterd. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door lichtjes te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Te veel felle zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Euphorbia (Milii Grp) 'Minerva' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Deze plant groeit het beste op een warme plek met voldoende licht. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  De Euphorbia (Milii Grp) bloeit meestal vanaf de lente tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, soms zelfs tot in de herfst. Het is een langbloeiende plant die kleur kan toevoegen aan je interieur.

  Ja, Euphorbia's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Ze absorberen schadelijke stoffen en verbeteren zo de kwaliteit van de lucht in de ruimte waar ze staan. Het is een goede keuze als kamerplant voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen binnen deze range zorgen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar of direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden. Draag altijd handschoenen bij het snoeien van deze plant vanwege het giftige melksap.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed drainerende potgrond die licht en luchtig is. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor de Euphorbia (Milii Grp) 'Minerva' moet goed doorlatend zijn en niet te nat. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal. Het is belangrijk dat de pot waar de plant in staat drainagegaten heeft om te voorkomen dat de wortels gaan rotten.

  Zorg ervoor dat de plant Euphorbia (Milii Grp) 'Minerva' regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant af en toe voeding tijdens de groeiperiode en snoei dode bloemen en takken regelmatig af om de groei te bevorderen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een vochtige doek of een spuitfles met water. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om handschoenen te dragen bij het schoonmaken van de plant, omdat het sap huidirritatie kan veroorzaken.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig en kan ook gedijen in lichte schaduw. Zet de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatige rotatie van de plant om gelijkmatige belichting te garanderen wordt aanbevolen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 13 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte locatie, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming, terwijl te droge lucht de plant kan uitdrogen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in huis in de gaten te houden en desgewenst aan te passen.

  Kamerplanten gedijen goed in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Voeg indien nodig kalk toe om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Geef de plant om de 4-6 weken voeding en verminder de meststof tijdens de winter. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd de aanbevolen dosering aan.

 • Omschrijving

  De Euphorbia (Milii Grp) 'Minerva' is een prachtige en exotische plant met heldergroene bladeren en felgekleurde bloemen. De bloemen van deze plant zijn klein en bolvormig en hebben een opvallende roze en witte kleur. De 'Minerva' is een compacte en bossige plant die goed gedijt in warme en zonnige omgevingen. Deze Euphorbia heeft doornen langs de stengels, wat hem een stoere uitstraling geeft. De 'Minerva' is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en langdurig bloeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.