Anthurium (Andreanum Grp) 'Tender Love'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Tender Love' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en felrode bloemen. Het is een zeer decoratieve plant die een vleugje kleur en elegantie aan elke ruimte toevoegt. Deze Anthurium heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en lichte tot halfschaduwrijke omstandigheden. 'Tender Love' bloeit vrijwel het hele jaar door en kan zowel binnen als buiten worden gehouden, zolang de temperaturen niet te laag zijn. Een geweldige keuze voor liefhebbers van exotische en tropische planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor een gezonde plant. Daarnaast gedijt hij goed op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de Anthurium plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Anthurium heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Geef liever te weinig dan te veel water om wortelrot te voorkomen.

  Anthurium houdt niet van direct zonlicht. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht krijgt, maar vermijd felle zonnestralen.

  Ja, Anthurium planten houden van warmte. Het is belangrijk om ze op een warme en vochtige plaats te houden om goed te groeien. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 18 graden Celsius komt.

  Anthurium (Andreanum Grp) 'Tender Love' bloeit meestal in de maanden maart tot en met september. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, Anthurium planten zijn bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Ze zijn daarom een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Tender Love' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk dat de plant niet te koud staat, maar ook niet te warm. Zorg voor een constante temperatuur voor een optimale groei.

 • Het snoeien van de Anthurium is meestal niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die moeten worden verwijderd. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar om de groei van de plant te stimuleren.

  De Anthurium heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het is belangrijk om de Anthurium niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium Andreanum groep gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met een speciale kamerplantenmeststof om ervoor te zorgen dat hij gezond en in bloei blijft. Vermijd overbewatering om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium houdt van een goed doorlatende en lichtvochtige bodem. Zorg voor een plek met lichte, indirecte zon en vermijd natte voeten. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een vochtige doek of spons om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Gebruik liever lauwwarm water voor het reinigen van de bladeren.

  De Anthurium houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een ruimte met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt voor gelijkmatige belichting.

  De ideale temperatuur voor de Anthurium (Andreanum Grp) 'Tender Love' is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht. Een constante kamertemperatuur is het meest geschikt voor deze kamerplant.

  De Anthurium houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid tussen de 60-80% wordt aanbevolen voor optimale groei. Te droge lucht kan leiden tot bruine randen aan het blad.

  Anthurium heeft de voorkeur voor een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus bemest met mate.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Tender Love' is een prachtige kamerplant met glanzende, hartvormige bladeren en felrode bloemen. Het is een zeer decoratieve plant die een vleugje kleur en elegantie aan elke ruimte toevoegt. Deze Anthurium heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en lichte tot halfschaduwrijke omstandigheden. 'Tender Love' bloeit vrijwel het hele jaar door en kan zowel binnen als buiten worden gehouden, zolang de temperaturen niet te laag zijn. Een geweldige keuze voor liefhebbers van exotische en tropische planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.