Vriesea 'Bordeaux'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Bordeaux' is een prachtige kamerplant met opvallende donkerrode bladeren en heldere gele bloemen die uit een centrale bloeischede groeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 60 cm hoog worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij helder, indirect licht en regelmatig water geven. De Vriesea 'Bordeaux' is ideaal voor binnenshuis en voegt een vleugje kleur toe aan elke kamer. Regelmatige bemesting kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen vrij eenvoudig te verzorgen en heeft weinig onderhoud nodig. Het gedijt goed in kamertemperatuur en heeft regelmatig maar matig water nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis met indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een minder bloeiende plant.

  Vriesea 'Bordeaux' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende voor deze kamerplant. Houd de grond vochtig, maar niet drassig.

  De Vriesea 'Bordeaux' houdt van helder, indirect licht en kan wat feller licht verdragen, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar beschermd tegen de felle zon om verbranding te voorkomen. Het beste is om de plant te plaatsen op een plek met helder, indirect licht.

  Ja, de Vriesea 'Bordeaux' houdt van warmte en voelt zich het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden. Een constante warme omgeving bevordert de groei en bloei van de plant.

  De plant bloeit in de lente en de zomermaanden. De bloei kan enkele maanden aanhouden, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, Kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen, waaronder het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur constant blijft voor optimale groei. Zorg dus voor een stabiele en warme omgeving voor deze kamerplant.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, omdat de bladeren langzaam vergaan en vanzelf afvallen. Eventueel verwijderen van dode of beschadigde bladeren is voldoende voor de gezondheid van de plant. Overmatig snoeien kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de potgrond te vochtig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door lichtjes opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd het gebruik van hard water.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Gebruik het liefst een speciale potgrond voor kamerplanten met toegevoegde voedingsstoffen voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar ook niet volledig uitdroogt.

  Kamerplanten zoals "Vriesea 'Bordeaux'" gedijen goed in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg voor een substraat dat niet te compact is, maar ook niet te los, om de wortels voldoende zuurstof en voedingsstoffen te geven. Let op dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef regelmatig water met lauw water in de bladtrechter. Gebruik eens in de 2 weken vloeibare voeding tijdens het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren te verwijderen om de plant goed te laten ademen. Dit kan gemakkelijk worden gedaan met een zachte doek of een vochtige spons. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Vriesea 'Bordeaux' heeft behoefte aan voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurschommelingen. In de winter kan de plant het beste op een wat koelere plek staan.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 60% en 80% liggen. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

  De Vriesea 'Bordeaux' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant moet tijdens het groeiseizoen regelmatig bemest worden met een evenwichtige kamerplantenmeststof. Het is belangrijk om de dosering van de meststof te volgen volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met het bemesten.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Bordeaux' is een prachtige kamerplant met opvallende donkerrode bladeren en heldere gele bloemen die uit een centrale bloeischede groeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot ongeveer 60 cm hoog worden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij helder, indirect licht en regelmatig water geven. De Vriesea 'Bordeaux' is ideaal voor binnenshuis en voegt een vleugje kleur toe aan elke kamer. Regelmatige bemesting kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.