Petunia Cascadia Pink

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Cascadia Pink is een prachtige en kleurrijke hangplant met weelderige roze bloemen. Deze plant heeft een overvloedige bloei en blijft langdurig bloeien gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een opvallende trechtervorm en een aangename zoete geur. De Petunia Cascadia Pink gedijt goed in zonnige plekken en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is ideaal voor het opfleuren van hangmanden, borders of bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Cascadia Pink is geen groenblijvende plant. Deze planten verliezen hun blad in de winter en moeten beschermd worden tegen vorst. Het is dus een eenjarige plant.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven in koudere temperaturen. Het is daarom belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten of te bedekken met bijvoorbeeld mulch of stro.

  Petunia Cascadia Pink is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor deze plant is het belangrijk om voldoende ruimte te bieden, ongeveer 20-30 centimeter tussen elke plant. Zo krijgen ze voldoende lucht en zonlicht voor optimale groei en bloei. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Petunia Cascadia Pink groeit het beste in de volle zon en zal minder goed gedijen in de schaduw. Het is aan te raden om de plant te plaatsen op een plek waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en minder goed groeien.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodem. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken in je tuin. Dit maakt de plant niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nuttig voor de natuurlijke bestuiving in je tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging aan je tuin.

  Tuinplanten zoals jij zorgen voor kleur en leven in de tuin, maar dragen niet direct bij aan de biodiversiteit. Het is beter om inheemse planten te kiezen die insecten en vogels aantrekken en voedsel en schuilplaatsen bieden. Planten die goed zijn voor biodiversiteit bevorderen de verscheidenheid aan planten, insecten en dieren in de omgeving.

  De "Petunia Cascadia Pink" bloeit normaal gesproken van mei tot september en de bloei kan duren tot de vorst begint.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Goede drainage en regelmatig water geven wordt aanbevolen voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen. Het is raadzaam om deze plant niet te consumeren.

  Petunia's hebben geen speciale geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral bekend om zijn kleurrijke bloemen en lange bloeiperiode. Het kan wel bijdragen aan een rustgevende sfeer in de tuin.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Knip eventueel lange, slungelige takken bij om een compacte groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond om de groei en bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warm weer. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas het water geven aan indien nodig.

  De Petunia Cascadia Pink gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Bij voorkeur gebruik maken van speciale potgrond voor bloeiende tuinplanten.

  De Tuinplanten, zoals "Petunia Cascadia Pink", gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is voor optimale groei en bloei. Vermijd te natte of te droge grond, aangezien dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden.

  De Petunia Cascadia Pink gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Een goed doorlatende grond is ook belangrijk voor een gezonde groei en bloei.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Het is aan te raden om de plant naar binnen te halen of af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. Zo blijft de plant gezond en kan hij in het voorjaar weer volop bloeien.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant om de paar weken voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Petunia Cascadia Pink hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor optimale resultaten. Bemest de plant volgens de aanbevelingen op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is gunstig om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om onkruidgroei te verminderen en vocht vast te houden. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De Petunia Cascadia Pink gedijt het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem geen te hoge zuurgraad heeft, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kun je gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het plaatsen van lokplanten, zoals afrikaantjes, om schadelijke insecten weg te houden. Daarnaast kunnen regelmatige controles en het handmatig verwijderen van ongedierte helpen om de plant gezond te houden. Als dit niet voldoende is, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  De Petunia Cascadia Pink is een prachtige en kleurrijke hangplant met weelderige roze bloemen. Deze plant heeft een overvloedige bloei en blijft langdurig bloeien gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een opvallende trechtervorm en een aangename zoete geur. De Petunia Cascadia Pink gedijt goed in zonnige plekken en heeft regelmatig water nodig. Deze plant is ideaal voor het opfleuren van hangmanden, borders of bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.