Cyclamen kleinbloemig micro

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen kleinbloemig micro is een kleine plant met fijne en delicate bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit, paars en rood. Deze plant heeft ronde bladeren die vaak gemarmerd zijn en een mooie uitstraling geven. De Cyclamen kleinbloemig micro bloeit meestal in de wintermaanden en voegt kleur toe aan je interieur. Deze plant houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen kleinbloemig micro is makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig micro heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Water geven doe je pas als de grond droog aanvoelt.

  De Cyclamen kleinbloemig micro heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de plant niet te nat staat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren.

  Nee, deze plant houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om hem op een plek te zetten met indirect licht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig micro houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Het is aan te raden om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen.

  De cyclamen bloeit meestal van december tot en met maart en de bloei kan ongeveer 8 tot 12 weken duren.

  Ja, als kamerplant is de Cyclamen kleinbloemig micro luchtzuiverend. Het helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, ik sta graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor de optimale groei en bloei van mijn plant. Plaats mij dus op een warme en lichte plek in huis.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, behalve als de bladeren of bloemen beginnen af te sterven. Verwijder voorzichtig de dode delen met een schaar of je vingers. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt om gezond te blijven.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Laat de wortels niet in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winterperiode wat minder water dan in de zomermaanden.

  De Cyclamen kleinbloemig micro gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  De Cyclamen kleinbloemig micro gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd te vochtige grond om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van organische meststoffen kan de bodemkwaliteit verbeteren voor deze kamerplant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding tijdens het groeiseizoen voor een optimale bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of borstel. Gebruik geen water om de bladeren schoon te maken, dit kan namelijk schade veroorzaken aan de plant. Vergeet niet om regelmatig de dode bladeren en bloemen te verwijderen voor een gezonde uitstraling.

  De Cyclamen kleinbloemig micro heeft veel indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek waar het daglicht goed bij kan komen, zoals bij een raam. Vermijd direct zonlicht, aangezien dit de bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperaturen onder de 10 graden Celsius. Houd de plant weg van verwarmingsbronnen om uitdroging te voorkomen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de plant weg van tocht en droge luchtstromen voor een optimale groei.

  De Cyclamen kleinbloemig micro groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Overmatig zure of alkalische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren.

  De Cyclamen kleinbloemig micro heeft eenmaal per maand vloeibare mest nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte voor een langere bloei. Let op dat je de plant niet overbemest, dit kan schade aanrichten.

 • Omschrijving

  De Cyclamen kleinbloemig micro is een kleine plant met fijne en delicate bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit, paars en rood. Deze plant heeft ronde bladeren die vaak gemarmerd zijn en een mooie uitstraling geven. De Cyclamen kleinbloemig micro bloeit meestal in de wintermaanden en voegt kleur toe aan je interieur. Deze plant houdt van een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.