Spathiphyllum 'Verdi'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spathiphyllum 'Verdi' is een prachtige en elegante kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom ideaal voor in huis of op kantoor. Spathiphyllum 'Verdi' gedijt goed in indirect licht en houdt van een vochtige omgeving. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die af en toe water en wat voeding nodig heeft om gezond te blijven. Met zijn elegante uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen is Spathiphyllum 'Verdi' een populaire keuze voor liefhebbers van groen in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en de plant af en toe te sproeien. Daarnaast gedijt de plant goed op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om bladeren te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de bovenlaag van de grond tussen gietbeurten door iets opgedroogd is.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van indirect licht. Plaats hem dus op een plek waar de zonnestralen niet rechtstreeks op de bladeren vallen. Het is het beste om hem in een lichte ruimte te zetten, maar uit de felle zon.

  Ja, de Spathiphyllum 'Verdi' houdt van warmte en gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden voor optimale groei en bloei. Het liefst staat de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Hij kan schadelijke stoffen in de lucht zoals formaldehyde en benzeen absorberen. Dit maakt hem een uitstekende keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om een constante kamertemperatuur te behouden voor optimale groei. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • Het is niet nodig om de Spathiphyllum 'Verdi' te snoeien, behalve om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Verwijder regelmatig oude of vergeelde bladeren om de plant er gezond en aantrekkelijk uit te laten zien. Gebruik hiervoor schone en scherpe snoeischaar.

  De Spathiphyllum 'Verdi' heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Het is aan te raden om de plant eens per week water te geven en wat vochtigheid te behouden in de gaten te houden. Kamerplanten zoals deze gedijen goed bij een gelijkmatige vochtigheid in de grond.

  Spathiphyllum 'Verdi' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar niet te lang nat blijft. Het is aan te raden om gebruik te maken van een hoogwaardige potgrond voor kamerplanten om de plant gezond te houden. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond en het voorkomen van wateroverlast zijn essentieel voor een goede groei en bloei.

  Goede bodemkwaliteit is essentieel voor de gezondheid van kamerplanten. Zorg voor een luchtige, goed doorlatende potgrond en vermijd te veel vocht in de wortels. Een evenwichtige voedingsbodem met voldoende voedingsstoffen is belangrijk voor een goede groei.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond altijd licht vochtig door regelmatig water te geven. Af en toe besproeien met water zorgt voor een hogere luchtvochtigheid.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze kamerplant, kun je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek of spons. Dit helpt om de bladeren schoon en gezond te houden. Vermijd het gebruik van bladglansmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Deze plant heeft veel indirect zonlicht nodig en kan ook groeien in lichte schaduw. Zet de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Zorg voor een lichte standplaats voor een gezonde groei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of grote temperatuurverschillen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van verwarmings- of airconditioningbronnen die de lucht te droog kunnen maken.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden.

  De beste zuurgraad voor deze plant is neutraal tot licht zuur (pH 6-7). Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en aan te passen indien nodig. Vermijd zure grond, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Kamerplanten hebben voedingsstoffen nodig om gezond te blijven, daarom is het raadzaam om ze regelmatig te bemesten. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus bemest niet vaker dan aanbevolen.

 • Omschrijving

  Spathiphyllum 'Verdi' is een prachtige en elegante kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom ideaal voor in huis of op kantoor. Spathiphyllum 'Verdi' gedijt goed in indirect licht en houdt van een vochtige omgeving. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die af en toe water en wat voeding nodig heeft om gezond te blijven. Met zijn elegante uitstraling en luchtzuiverende eigenschappen is Spathiphyllum 'Verdi' een populaire keuze voor liefhebbers van groen in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.