Plectranthus caninus 'Sumcol 01'

Plectranthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Plectranthus caninus 'Sumcol 01' is een groenblijvende plant die bekend staat om zijn sterke geur die lijkt op de geur van kattenmunt. Het heeft grijsgroene bladeren die een zilverachtige gloed hebben en behaard zijn. Deze plant wordt vaak gebruikt om katten af te weren vanwege de geur die ze afschrikt. De Plectranthus caninus 'Sumcol 01' kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in goed doorlatende grond en helder, indirect licht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, vooral in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winterperiode te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Deze tuinplant kan goed gedijen in gematigde klimaten.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Hij gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en heeft slechts matig water nodig. Regelmatig snoeien zal helpen om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden.

  De Plectranthus caninus 'Sumcol 01' heeft ruimte nodig om te groeien, idealiter in een plantenbak of tuinbed dat groot genoeg is. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten zodat de Plectranthus caninus 'Sumcol 01' voldoende licht en lucht krijgt om te gedijen. Houd de groei van de plant in de gaten om te bepalen of er meer ruimte nodig is na verloop van tijd.

  Ja, de Plectranthus caninus 'Sumcol 01' groeit goed in de schaduw. Deze tuinplanten gedijen goed op plekken met weinig direct zonlicht en zullen goed groeien zonder veel blootstelling aan de zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan een tuin die wilde dieren aantrekt. Met zijn bloemen en geur zal deze plant zeker bijen en vlinders naar jouw tuin lokken.

  Ja, Plectranthus caninus 'Sumcol 01' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen en nectar. Daarnaast kan het helpen bij het afstoten van ongedierte in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van juli tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  De plant Plectranthus caninus 'Sumcol 01' kan goed tegen de volle zon. Het is een zeer zonbestendige tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij blootstelling aan direct zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om de plant alleen als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, veel tuinplanten hebben de eigenschap om geluid te dempen door middel van hun bladeren en takken. Het is mogelijk dat deze plant ook geluidsdempend werkt in uw tuin.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om een compacte en bossige groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei terug na de bloei om de vorm te behouden. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of vroege zomer.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat wordt. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een plek met veel zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. In de zomer kan de plant ook buiten geplaatst worden.

  De plant heeft in de winter bescherming nodig tegen vorst en koude temperaturen. Dit kan worden bereikt door de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Het is ook belangrijk om de plant uit de wind te plaatsen en te zorgen voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bladeren en bloemen om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd het overbemesten, omdat dit schade kan veroorzaken aan de plant.

  Mulchen is gunstig voor deze plantensoort omdat het de bodem vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Het gebruik van organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors als mulch is aanbevolen voor een gezonde groei van deze tuinplant. Het mulchen kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de herfst voor optimale resultaten.

  De zuurgraad van de bodem voor de plant Plectranthus caninus 'Sumcol 01' moet tussen de pH 6,0 en 7,0 liggen. De plant doet het het beste in neutrale tot licht zure grond. Een te zure bodem kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Deze plant staat bekend om zijn sterke geur die ongedierte zoals muizen en mollen afschrikt. Het is een natuurlijke en effectieve manier van ongediertebestrijding in de tuin. Zorg ervoor dat de plant op strategische plekken geplaatst wordt om het gewenste effect te bereiken.

 • Omschrijving

  De Plectranthus caninus 'Sumcol 01' is een groenblijvende plant die bekend staat om zijn sterke geur die lijkt op de geur van kattenmunt. Het heeft grijsgroene bladeren die een zilverachtige gloed hebben en behaard zijn. Deze plant wordt vaak gebruikt om katten af te weren vanwege de geur die ze afschrikt. De Plectranthus caninus 'Sumcol 01' kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in goed doorlatende grond en helder, indirect licht. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.