Phlox drummondii '21th Century Blue'

Phlox

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Phlox drummondii '21st Century Blue' is een compacte eenjarige plant met lichtgroene bladeren en kleine bloemen in een heldere blauwe kleur. De bloemen groeien in dichte trossen en bloeien gedurende de zomermaanden. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en containerplanten. Het is een gemakkelijk te kweken plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. '21st Century Blue' is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een opvallende blauwe kleur in hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en bemesten zal helpen om de plant gezond en bloeiend te houden. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig om te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te ontwikkelen en te bloeien. Plant de bloem in een goed gedraineerde bodem en geef regelmatig water voor optimale groei.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de bloei verminderen. Kies daarom een plek in de tuin met voldoende zonlicht voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig, maar dit kan afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de mooie bloemen die nectar bevatten. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en zo bijdraagt aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast biedt hij ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. De diversiteit aan planten in de tuin zorgt voor een gezond ecosysteem.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een plek met veel zonlicht. Zorg wel voor voldoende water en bescherming bij extreem warme temperaturen. Het is een tuinplant die goed gedijt in de volle zon.

  Nee, de plant Phlox drummondii '21th Century Blue' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel tuinplanten hebben de eigenschap geluid te dempen door hun bladeren en takken geluidsgolven te absorberen en te verstrooien. Planten kunnen helpen om geluid te verminderen in een buitenomgeving.

 • Het is niet noodzakelijk om deze plant te snoeien, maar als dat nodig is, kun je na de bloei de uitgebloeide bloemen afknippen om nieuwe bloei te stimuleren. Bij ernstige beschadigingen door vorst of ziektes kun je dode of beschadigde takken verwijderen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaren gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef vooral water tijdens droge periodes en vermijd water op de bladeren om schimmel te voorkomen. Overwatering kan leiden tot wortelrot, dus let goed op de waterbehoefte van de plant.

  De Tuinplanten Phlox drummondii '21th Century Blue' gedijen goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en een neutrale pH-waarde hebben. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Phlox drummondii '21th Century Blue' gedijt het beste op een zonnige standplaats. De plant heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed doorlatend is.

  Je kunt deze plant beschermen tegen winterkou door een dikke laag mulch rond de basis aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst begint. In strenge winterse omstandigheden kan het verstandig zijn om de plant te bedekken met een ademende stof of jutezak.

  Deze tuinplant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is ook belangrijk om de dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant te bemesten om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om een goede groei en bloei te stimuleren. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Goede mulchopties zijn organisch materiaal zoals compost, boomschors of hooi. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stam van de plant wordt geplaatst om schimmelvorming te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze tuinplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6 en 7. Deze planten gedijen het beste in goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte bij tuinplanten te bestrijden, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden, het handmatig verwijderen van ongedierte en het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het planten van companion plants die ongedierte kunnen afweren.

 • Omschrijving

  De Phlox drummondii '21st Century Blue' is een compacte eenjarige plant met lichtgroene bladeren en kleine bloemen in een heldere blauwe kleur. De bloemen groeien in dichte trossen en bloeien gedurende de zomermaanden. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en containerplanten. Het is een gemakkelijk te kweken plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. '21st Century Blue' is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een opvallende blauwe kleur in hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.