Petunia 'Avalanche Lilac'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Avalanche Lilac' is een prachtige hangende plant met opvallende lila bloemen die een delicate uitstraling hebben. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. Deze petunia heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, bloembakken of borders. 'Avalanche Lilac' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Deze plant voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De bloemen zullen verwelken na een bepaalde bloeiperiode. Het is een eenjarige plant die niet overwintert.

  Deze plant is niet winterhard en moet tijdens de wintermaanden binnenshuis worden beschermd tegen vorst. Het is aanbevolen om de plant binnen te houden bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is geen winterharde plant en kan niet overleven in koude omstandigheden.

  Ja, Petunia 'Avalanche Lilac' is een gemakkelijke plant in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en deadheading om bloeien te bevorderen. De plant is niet veeleisend en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden.

  De plant heeft ongeveer 15-20 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Plant ze op een afstand van ongeveer 20-30 centimeter uit elkaar om voldoende ruimte te geven voor luchtcirculatie en groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en niet te dicht op andere planten staat.

  Petunia's hebben minstens 6-8 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en mogelijk zwakker groeien. Het is daarom aan te raden om ze op een zonnige plek te planten.

  De Petunia 'Avalanche Lilac' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemkwaliteit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te verzadigen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, Petunia planten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun felgekleurde bloemen en zoete geur. Dit maakt ze een populaire keuze voor tuinen en balkons om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een gezonde groei en bloei.

  Petunia's trekken bijen en vlinders aan, waardoor ze een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Hun nectar is belangrijk voor bestuivers en ze kunnen helpen bij het bevorderen van de planten in de omgeving. Het is goed om verschillende soorten planten in de tuin te hebben, zodat er een gevarieerd ecosysteem ontstaat.

  De Petunia 'Avalanche Lilac' bloeit van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, Petunia's kunnen goed tegen de volle zon. Ze gedijen het beste op een zonnige plek met voldoende licht. Let wel op dat ze voldoende water krijgen op warme dagen.

  Nee, de plant Petunia 'Avalanche Lilac' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Eetbare planten zijn speciaal gekweekt voor consumptie.

  Planten in het algemeen hebben geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Het snoeien van de plant kan helpen om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig vergane bloemen om nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Knip ook dode takken en bladeren weg om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels constant in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef vooral extra water tijdens warme periodes en droge omstandigheden.

  De beste potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Meng eventueel wat compost door de potgrond voor extra voeding.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient goed doorlatend te zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een licht zure tot neutrale pH-waarde wordt aanbevolen. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  De Petunia 'Avalanche Lilac' houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan goed gedijen in borders, bloembakken of hanging baskets.

  Tuinplanten zoals Petunia 'Avalanche Lilac' moeten meestal beschermd worden tegen vorst in de winter. Dit kan gedaan worden door de plant naar binnen te verplaatsen of door een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant tijdens de wintermaanden geen last heeft van extreme temperaturen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant eens in de paar weken om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal eens per 2-4 weken tijdens het groeiseizoen.

  Mulchen kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruidgroei bij deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschorsmulch. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar zorg ervoor dat de stam niet bedekt wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 (pH). Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  Voor de preventie van ongedierte bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn in de strijd tegen plagen.

 • Omschrijving

  Petunia 'Avalanche Lilac' is een prachtige hangende plant met opvallende lila bloemen die een delicate uitstraling hebben. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. Deze petunia heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, bloembakken of borders. 'Avalanche Lilac' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Deze plant voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.