Petunia 'Avalanche White'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Avalanche White' er en hvidblomstrende og langblomstrende plante med en hængende vækstform, perfekt til hængekurve og bede. Blomsterne er store og trompetformede og har en sød duft. Det er en stærk og vejrbestandig plante, der trives godt i fuld sol. 'Avalanche White' er nem at vedligeholde og tiltrækker mange sommerfugle og bier. Et populært valg til en farverig og livlig have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Petunia 'Avalanche White' er ikke en stedsegrøn plante. Det er en årlig plante, der blomstrer om sommeren og efteråret og derefter dør. Det anbefales at købe eller så nye planter hvert år.

  Petunia 'Avalanche White' er ikke vinterhårdfør og skal bringes indendørs i vintermånederne eller beskyttes mod frost. Det anbefales at beskytte planten mod kolde temperaturer og frostskader. Det er en almindeligt anvendt årlig plante i haven.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver regelmæssig vanding og sollys. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv planten lejlighedsvis gødning for en sund vækst. Det er også vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden.

  Petunia 'Avalanche White' har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads for at kunne vokse ordentligt. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads mellem planterne for god luftcirkulation. Plant dem med cirka 20 til 30 centimeters afstand fra hinanden.

  Petuniaer trives bedst i fuld sol. I skyggen vil de blomstre mindre og muligvis udvikle langstrakte skud. Det anbefales derfor at plante Petuniaer på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanter som disse har normalt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men undgå at rødderne står for længe i våd jord for at undgå rodrot. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Denne plante er ikke specifikt kendt for at tiltrække sommerfugle og bier. Det er primært en dekorativ plante, der især plantes i haver. Det kan dog tiltrække insekter på grund af nektaren, det producerer.

  Petuniaer har generelt set lidt at tilføje til biodiversitet, da de ofte ikke tilbyder mad eller skjulesteder til vilde dyr. For mere biodiversitet i haven er det bedre at vælge indfødte planter eller blomster, der producerer nektar.

  Denne plante blomstrer fra maj til oktober og har en blomstringsperiode på cirka 5 til 6 måneder.

  Ja, Petunia 'Avalanche White' tåler godt fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand i varme perioder. Sørg for en veldrænet jord for at undgå rådne rødder.

  Nej, Petunia 'Avalanche White' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der ikke er egnet til indtagelse. Det anbefales ikke at indtage planten.

  Petuniaer har ikke lydabsorberende egenskaber. De absorberer ikke lydbølger og har ingen indflydelse på dæmpningen af lyd i et rum. De er primært dekorative planter til haven.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære planten, men fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten. Hvis planten bliver for stor, kan den beskæres til cirka halvdelen af dens oprindelige størrelse. Beskær om foråret for at holde planten kompakt og sund.

  Petunia 'Avalanche White' har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at give planten vand om morgenen for at undgå skimmel og sygdomme.

  Haveplanter som Petunia 'Avalanche White' trives bedst i vel drænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere pottemulden for fugtighed og om nødvendigt give vand. Det anbefales at udskifte pottemulden lejlighedsvis eller supplere den med næringsstoffer for en sund vækst af planten.

  Jordkvaliteten skal være godt drænet og helst let surt til neutralt. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer og bliver regelmæssigt gødet. En jord med en god struktur og tilstrækkelig fugtighed er ideel for væksten af denne haveplante.

  Petunia 'Avalanche White' trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse og blomstre godt. Undgå for meget skygge for at fremme blomstringen.

  Haveplanter som Petunia 'Avalanche White' har normalt ikke brug for meget beskyttelse om vinteren, fordi de ofte ikke er vinterhårdføre. Dog kan de have brug for beskyttelse i kolde klimaer, såsom muldjord for at holde rødderne varme eller et beskyttende lag omkring planten. Det er altid en god idé at konsultere plantens specifikke behov og træffe passende foranstaltninger.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. De trives bedst i godt drænet jord og i fuld sol. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Have planter som Petunia 'Avalanche White' har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Brug en universal gødning til blomstrende planter, og følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering. Gød planten i vækstsæsonen, normalt fra foråret til efteråret.

  Mulch er et beskyttende lag materiale, der lægges omkring planten for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Det giver også isolering mod temperaturændringer og tilføjer organisk materiale til jorden over tid. Mulch kan laves af forskellige materialer som træspåner, halm, kompost eller blade.

  Petunia 'Avalanche White' trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne haveplante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt for skadedyr som bladlus, spindemider og larver. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse kan hjælpe med bekæmpelsen. Hvis nødvendigt kan biologiske bekæmpelsesmidler anvendes.

 • Beskrivelse

  Petunia 'Avalanche White' er en hvidblomstrende og langblomstrende plante med en hængende vækstform, perfekt til hængekurve og bede. Blomsterne er store og trompetformede og har en sød duft. Det er en stærk og vejrbestandig plante, der trives godt i fuld sol. 'Avalanche White' er nem at vedligeholde og tiltrækker mange sommerfugle og bier. Et populært valg til en farverig og livlig have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.