Angelonia Angelmist Light Pink

Angelonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Angelonia Angelmist Light Pink is een compacte en bossige plant met lichtroze bloemen die lijken op kleine orchideeën. Deze plant bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is smal en langwerpig, en heeft een frisse groene kleur. Deze plant gedijt het beste in een zonnige locatie en goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor borders, containers en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Het is een ideale keuze voor in de tuin als je op zoek bent naar een plant die niet zijn bladeren verliest in de winter.

  De Angelonia Angelmist Light Pink is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude periodes. De plant kan het beste bewaard worden bij een temperatuur van minimaal 10 graden Celsius.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en bloeit het beste in de volle zon. Verder heeft het weinig speciale verzorging nodig.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte rondom nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant de Angelonia Angelmist Light Pink in goed doorlatende grond op een zonnige plek in de tuin.

  De Angelonia Angelmist Light Pink groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan de bloei verminderen.

  De plant heeft minimaal één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond constant vochtig is, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn vaker water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen met nectar. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Ja, de Angelonia Angelmist Light Pink trekt bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan met zijn lichte roze bloemen. Daardoor is hij goed voor de biodiversiteit in uw tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Alle delen van de plant zijn giftig bij consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant uit de buurt van huisdieren en kinderen te houden.

  Ja, de Angelonia Angelmist Light Pink heeft een geluidsdempende werking doordat de bladeren en bloemen geluidsgolven kunnen absorberen. Het zorgt voor een rustgevende omgeving in de tuin.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder eventuele uitgebloeide bloemen en verdroogde bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De Tuinplanten hebben regelmatige watergift nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de planten 's ochtends water te geven om schimmelgroei te voorkomen.

  Voor tuinplanten wordt geadviseerd om gebruik te maken van potgrond. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en zorgt voor een goede drainage, wat essentieel is voor een gezonde groei van de plant. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Verrijk de grond regelmatig met compost of organische meststoffen voor optimale groei.

  De Angelonia Angelmist Light Pink gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond, bij voorkeur rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen sterke wind.

  Tuinplanten zoals de Angelonia Angelmist Light Pink hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze niet winterhard zijn en meestal als eenjarige planten worden geteeld. Als je ze toch wil overwinteren, kan je ze binnen halen op een vorstvrije plek of bedekken met een dikke laag stro of bladeren. Het is belangrijk om de planten droog te houden om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  : De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een algemene meststof met een gebalanceerde samenstelling volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en andere gezondheidsproblemen voor de plant.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten, omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de planten beschermt tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch mulch zoals houtsnippers of bladeren voor optimale resultaten. Vernieuw de mulch laag elk jaar voor een gezonde groei van de planten.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur (pH 6.5-7.0). Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem pH kan helpen bij het behoud van de gezondheid van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de "Angelonia Angelmist Light Pink", kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en afwasmiddel. Ook kunt u lieveheersbeestjes of roofmijten inzetten om ongedierte te bestrijden. Zorg daarnaast voor een goede ventilatie en gezonde grond om de weerstand van de plant te verhogen.

 • Omschrijving

  De Angelonia Angelmist Light Pink is een compacte en bossige plant met lichtroze bloemen die lijken op kleine orchideeën. Deze plant bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is smal en langwerpig, en heeft een frisse groene kleur. Deze plant gedijt het beste in een zonnige locatie en goed doorlatende grond. Het is een uitstekende keuze voor borders, containers en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.