Angelonia Angelmist White

Angelonia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Angelonia Angelmist White is een prachtige en compacte plant met witte bloemen die lijken op kleine orchideeën. Het heeft een vertakte groeiwijze en kan tot 30 cm hoog worden. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en houdt van goed doorlatende grond. Ideaal voor borders, perkjes en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Angelonia Angelmist White behoort tot de tuinplanten en is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter.

  De Angelonia Angelmist White is niet winterhard en kan niet overleven in koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant tijdens de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die niet bestand is tegen strenge vorst.

  Ja, Angelonia Angelmist White is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Water geven en regelmatig snoeien zijn voldoende voor een gezonde groei.

  Voor deze plant is ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt en vermijd overbevolking in de tuin. Als de plant genoeg ruimte heeft, kan hij zich goed ontwikkelen en bloeien.

  De "Angelonia Angelmist White" groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  De Angelonia Angelmist White heeft 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Regelmatig controleren of de plant water nodig heeft is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is dus een goede keuze als je deze insecten in je tuin wilt verwelkomen.

  Deze plant trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin. Het bloeit lang en kan dienen als voedselbron voor verschillende insecten. Een diversiteit aan planten in de tuin is belangrijk voor het behoud van biodiversiteit.

  De plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloei kan ongeveer 4 maanden aanhouden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is een uitstekende keuze voor tuinen waar veel zonlicht aanwezig is.

  Nee, de Angelonia Angelmist White is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die veilig zijn voor consumptie.

  Nee, de Angelonia Angelmist White heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is vooral bekend om zijn bloeiende en decoratieve eigenschappen in de tuin.

 • Je kunt de plant terugsnoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om een langer bloeiseizoen te bevorderen. Knip droge of zieke takken grondig af om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en rot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei. Het regelmatig controleren en aanvullen van de potgrond is belangrijk voor een gezonde plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei en bloei bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om optimaal te groeien en bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant beschermen door een mulchlaag aan te brengen rond de basis. Indien mogelijk kun je de plant verplaatsen naar een beschutte locatie.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Dode bloemen regelmatig verwijderen helpt om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten hebben een gematigde hoeveelheid bemesting nodig voor optimale groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en een verminderde gezondheid van de plant.

  Het is aan te raden om Angelonia Angelmist White te mulchen met organisch materiaal zoals stro, bladeren of boomschors om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch beschermt ook de wortels van de plant tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft een licht zure tot neutrale bodem nodig om goed te gedijen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen natuurlijke methoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes of het besproeien met een oplossing van water en zeep effectief zijn. Het regelmatig controleren van de bladeren op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook helpen om plagen onder controle te houden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van dode bladeren en het handhaven van een goede luchtcirculatie rondom de plant.

 • Omschrijving

  Angelonia Angelmist White is een prachtige en compacte plant met witte bloemen die lijken op kleine orchideeën. Het heeft een vertakte groeiwijze en kan tot 30 cm hoog worden. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon en houdt van goed doorlatende grond. Ideaal voor borders, perkjes en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.