Begonia 'Bepapink'

Begonia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia 'Bepapink' is een compacte kamerplant met opvallende roze bloemen en glanzende groene bladeren. De plant groeit goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft, maar let op dat de aarde niet te nat wordt. De Begonia 'Bepapink' is ideaal voor het opfleuren van een vensterbank, bureau of salontafel. De plant kan zowel in een pot als in een hanging basket worden geplaatst en zal gedurende het hele jaar bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Begonia 'Bepapink' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een geschikte tuinplant die kleur en textuur aan de tuin kan toevoegen.

  Deze plant is niet winterhard en moet vorstvrij worden overwinterd. Het heeft bescherming nodig tegen de koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant binnen te halen tijdens de wintermaanden.

  Begonia 'Bepapink' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende water en een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen bevordert de bloei.

  Begonia 'Bepapink' heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de ruimte die de wortels nodig hebben om te kunnen groeien.

  Ja, de Begonia 'Bepapink' groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Deze plant gedijt goed op locaties met weinig direct zonlicht en kan zelfs wat koelte verdragen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt en af en toe wordt bemest voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals "Bepapink" hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, Begonia's zijn niet bekend om vlinders of bijen aan te trekken vanwege de afwezigheid van nectar in hun bloemen. Deze plant is vooral geliefd vanwege zijn decoratieve bladeren en bloemen in de tuin. Het is daarom geen plant die voornamelijk wordt bezocht door vlinders en bijen.

  Tuinplanten kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken. Ze zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het is belangrijk om een variatie aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 4 maanden duren.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en geeft de voorkeur aan een plek met wat schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te felle zonnestralen om verbranding te voorkomen. Kies daarom een plek in de tuin waar de plant wat beschutting heeft tegen de zon.

  Nee, Begonia's zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom sterk afgeraden om delen van de plant in te nemen. Het is belangrijk om planten alleen te eten als ze uitdrukkelijk als eetbaar worden genoemd.

  Ja, Begonia's hebben de eigenschap om geluiden te absorberen en daardoor geluidsdempend te zijn. Het plaatsen van deze plant in huis of in de tuin kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Je kunt de plant terugsnoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig. Snoei in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond echter niet helemaal uitdrogen, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming op de bladeren te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goede kwaliteit potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is en goed doorlatend. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  De Begonia 'Bepapink' gedijt het beste in een goed doorlatende, lichtzure grond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten met een geschikte voeding voor bloeiende planten. Vermijd zware kleigronden en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Begonia 'Bepapink' gedijt het beste op een standplaats met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen. De plant kan ook gedijen op een plek met halfschaduw.

  In de winter dient de plant beschermd te worden tegen vorst. Dit kan door de plant naar binnen te halen of af te dekken met een laag stro of mulch. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten, bij voorkeur organisch. Bemest bij voorkeur in het voorjaar en eventueel nog een keer halverwege de zomer.

  Het is aan te raden om de begonia te mulchen, dit zal helpen om vocht vast te houden en de grond te voeden. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers. Het is belangrijk om de mulch laag niet direct tegen de stengels van de plant aan te brengen om rotting te voorkomen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld compost of turf. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en draagt bij aan een gezonde groei.

  Het beste middel tegen ongedierte bij tuinplanten is preventie door regelmatig checken op plagen en ze handmatig verwijderen. Wanneer er toch ongedierte aanwezig is, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum helpen. Bij ernstige plagen kunnen ook chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden, maar dit is minder milieuvriendelijk.

 • Omschrijving

  De Begonia 'Bepapink' is een compacte kamerplant met opvallende roze bloemen en glanzende groene bladeren. De plant groeit goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft, maar let op dat de aarde niet te nat wordt. De Begonia 'Bepapink' is ideaal voor het opfleuren van een vensterbank, bureau of salontafel. De plant kan zowel in een pot als in een hanging basket worden geplaatst en zal gedurende het hele jaar bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.