Gazania 'Daybreak Orange Cream'

Gazania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gazania 'Daybreak Orange Cream' er en lavtvoksende plante med iøjnefaldende blomster i orange og cremefarvede nuancer. Blomsterne har en smuk tofarvet udseende og blomstrer fra foråret til efteråret. Plantens blade er grønne og langstrakte i form. Gazanias er tørketolerante planter, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. 'Daybreak Orange Cream' er et smukt tilføjelse til bede, stenbede og containere.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Gazaniaer er ikke stedsegrønne og er følsomme over for frost. De er sommerblomster, der visner om vinteren og kommer tilbage om foråret. Gazaniaer er altså ikke vinterhårdføre planter.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under hård frost. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå frostskader.

  Ja, Gazania 'Daybreak Orange Cream' er let at vedligeholde. Denne plante kræver kun lidt vand og trives godt i solrige og tørre forhold. Beskæring er heller ikke nødvendig for denne plante.

  Gazania 'Daybreak Orange Cream' har brug for cirka 30 til 40 cm plads for at udvikle sig ordentligt. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand mellem planterne for optimal vækst og blomstring. Vær opmærksom på optimale vækstbetingelser såsom sollys og vand.

  De Gazania 'Daybreak Orange Cream' trives bedst i fuld sol. I skyggen vil planten vokse og blomstre mindre godt. Det anbefales derfor at plante denne plante et solrigt sted.

  Haveplanter som Gazania 'Daybreak Orange Cream' har brug for vand omkring en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at give for meget vand for at undgå rådne rødder. Det er bedre at vande dybt end overfladisk.

  Ja, denne plante tiltrækker bier og sommerfugle på grund af de farverige blomster og nektarrige egenskaber. Det er en smuk tilføjelse til haven for at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, planten er god for biodiversiteten, fordi den tiltrækker insekter som sommerfugle og bier, der leder efter nektar og pollen. Derudover kan planten fungere som skjulested for små dyr og bidrage til den naturlige balance i haven.

  Planten blomstrer normalt fra juni til og med september, og blomstringen kan vare op til 12 uger.

  Ja, denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er en stærk haveplante, der er godt modstandsdygtig over for solens varme. Regelmæssig vanding og fodring af planten er dog vigtigt for en sund vækst.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og dyrkes primært som en prydblomst i haven på grund af dens dekorative blomster. Det anbefales ikke at indtage Gazania 'Daybreak Orange Cream'.

  Ja, denne havplante har potentiale til at dæmpe lyd ved hjælp af sine blade og blomster. Dette skyldes, at planter kan absorbere lydvibrationer og dermed forbedre akustikken i omgivelserne. Dog vil denne plante ikke give fuldstændig lyddæmpning.

 • Du kan beskære planten efter blomstringen for at fremme væksten til næste sæson. Fjern visne blomster og blade for at holde planten sund. Beskær også lange skud efter behov for at bevare plantens form.

  Giv denne plante regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Brug helst regnvand eller lunkent vand fra hanen.

  Gazaniaen trives i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke forbliver for våd, men heller ikke bliver fuldstændig udtørret. Bland eventuelt pottemulden med lidt groft sand for endnu bedre dræning.

  Planten foretrækker veldrænet jord med en gennemsnitlig næringsstofrigdom. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. Tilsætning af organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Sunny location with well-draining soil. Suitable for borders or flower pots. Protect from frost in the winter.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost. Du kan dække planten med halm eller blade for at beskytte rødderne. Sørg for, at planten ikke står for vådt under den kolde periode.

  De Gazania 'Daybreak Orange Cream' kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Regelmæssig vanding er vigtig, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Haveplanter som disse har brug for næringsstoffer til sund vækst. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter, såsom en 10-10-10 formel. Gød planten om foråret og om sommeren i overensstemmelse med instruktionerne på emballagen.

  Mulch hjælper med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt omkring denne plante. Brug organisk materiale som træbark eller kompost som mulch. Påfør et lag mulch på ca. 5-10 cm rundt om planten, men undgå at mulchen påføres direkte mod stænglerne.

  Haveplanter som disse trives i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En god surhedsgrad bidrager til en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du tage forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssigt at kontrollere for lus, trips og spindemider. Hvis nødvendigt kan naturlige bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller rovmider anvendes. Det er også vigtigt at holde planten sund og vital ved regelmæssigt at give vand og gødning.

 • Beskrivelse

  De Gazania 'Daybreak Orange Cream' er en lavtvoksende plante med iøjnefaldende blomster i orange og cremefarvede nuancer. Blomsterne har en smuk tofarvet udseende og blomstrer fra foråret til efteråret. Plantens blade er grønne og langstrakte i form. Gazanias er tørketolerante planter, der trives godt i fuld sol og veldrænet jord. 'Daybreak Orange Cream' er et smukt tilføjelse til bede, stenbede og containere.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.