Impatiens (Walleriana Grp) 'Expo Pink'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) 'Expo Pink' is een kleurrijke en opvallende eenjarige plant met opvallende roze bloemen. Het heeft compacte groei en een overvloed aan bloemen die gedurende het hele groeiseizoen blijven bloeien. Het gedijt goed in de schaduw en is perfect voor het opfleuren van schaduwrijke tuinen, borders en containers. 'Expo Pink' heeft een goed vertakte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 25-30 cm. Deze plant is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, waardoor het een favoriete keuze is voor tuiniers die op zoek zijn naar een mooie en kleurrijke aanvulling op hun buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Impatiens 'Expo Pink' is niet groenblijvend en zal in de winter afsterven. Het is een eenjarige plant die in het voorjaar opnieuw geplant moet worden. De plant heeft helder roze bloemen en gedijt goed in de schaduw.

  De plant is niet winterhard en moet beschermd worden tegen vorst. Het is raadzaam om de plant binnen te halen tijdens koude periodes of vorst. De plant kan het beste worden behandeld als eenjarige plant.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Expo Pink' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Daarnaast is het handig om regelmatig oude bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Impatiens hebben gemiddeld 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar geplant worden om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Houd ook rekening met de grootte van de volgroeide plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Tuinplanten zoals Impatiens bloeien over het algemeen goed in de schaduwrijke gebieden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en voeding krijgt voor optimale groei.

  De Impatiens 'Expo Pink' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden door gemiddeld 2-3 keer per week water te geven. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, Impatiens planten zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun kleurrijke bloemen en nectarrijke bloemen. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan een tuin die het leefgebied van deze bestuivers kan ondersteunen. Vlinders en bijen zullen daarom naar deze plant worden aangetrokken.

  Ja, Impatiens zijn aantrekkelijk voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het zijn populaire planten vanwege hun kleurrijke bloemen en gemakkelijke verzorging.

  Impatiens Walleriana Grp 'Expo Pink' bloeit van juni tot en met september en bloeit ongeveer 16 weken lang.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en geeft de voorkeur aan halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Te veel direct zonlicht kan de bladeren doen verbranden en de plant doen verwelken. Het is belangrijk om de plant op een geschikte plek te planten waar deze voldoende bescherming krijgt tegen fel zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren vanwege mogelijke giftige stoffen die het bevat. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant.

  Planten hebben over het algemeen een beperkt vermogen om geluidsdempend te werken. Het effect is minimaal en hangt af van factoren zoals bladoppervlakte en dichtheid. Over het algemeen zijn er betere opties voor geluidsdemping in een tuin dan planten.

 • Impatiens kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei aan het einde van het groeiseizoen om de plant voor te bereiden op de winter.

  Geef regelmatig water aan deze plant en houd de grond vochtig maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant geen water op de bladeren krijgt om schimmel te voorkomen. Bij warm weer kan de plant iets meer water nodig hebben.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de grond vochtig te houden.

  Zorg voor een goed doorlatende bodem die licht vochtig is. De bodem moet voedzaam zijn en een goede structuur hebben. Vermijd te natte of te droge grond voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor voldoende vochtige grond en bescherm de plant tegen felle zonnestralen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes.

  Impatiens Walleriana heeft winterbescherming nodig om te overleven in koudere temperaturen. Het kan helpen om de plant binnen te brengen of te bedekken met stro of mulch. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan vorst om schade te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende voeding en verpot indien nodig. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Impatiens hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Het is aan te raden om in het groeiseizoen een meststof met een hoog stikstofgehalte te gebruiken. Overbemesting kan de plant beschadigen, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Deze plant profiteert van een goede mulchlaag rondom de wortels, wat helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, stro of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant aan ligt om rotting te voorkomen.

  De Tuinplanten, inclusief Impatiens (Walleriana Grp) 'Expo Pink', groeien het best in een bodem met een neutrale zuurgraad (pH) tussen de 6,0 en 7,0. Zure grond kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl alkalische grond de planten kan beschadigen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  In geval van ongedierte zoals bladluizen of spintmijten, is het aan te raden om de plant regelmatig te controleren en indien nodig af te spoelen met water of een milde zeepoplossing. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Expo Pink' is een kleurrijke en opvallende eenjarige plant met opvallende roze bloemen. Het heeft compacte groei en een overvloed aan bloemen die gedurende het hele groeiseizoen blijven bloeien. Het gedijt goed in de schaduw en is perfect voor het opfleuren van schaduwrijke tuinen, borders en containers. 'Expo Pink' heeft een goed vertakte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 25-30 cm. Deze plant is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, waardoor het een favoriete keuze is voor tuiniers die op zoek zijn naar een mooie en kleurrijke aanvulling op hun buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.