Petunia Easy Wave Pink

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Easy Wave Pink is een hangende plant die prachtige roze bloemen produceert. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw. Deze plant is perfect voor het opfleuren van hanging baskets, bloembakken en borders. De Easy Wave Pink heeft een lange bloeiperiode en zal de hele zomer door blijven bloeien. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een overvloedige en gezonde groei van deze mooie plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Easy Wave Pink is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die in de zomer bloeit en in de winter afsterft. Het is daarom aan te raden om jaarlijks nieuwe planten te kopen of zaden te zaaien.

  De Petunia Easy Wave Pink is niet winterhard en kan niet overleven in koude temperaturen. Het is dus aan te raden om deze plant binnen te zetten tijdens de wintermaanden. Het is geen winterharde plant en moet beschermd worden tegen vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei. Deze plant bloeit langdurig en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden.

  Petunia Easy Wave Pink heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten voor een optimale ontwikkeling. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende licht en water.

  De Petunia Easy Wave Pink groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de Petunia Easy Wave Pink hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin de plant groeit. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten voldoende kan opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Petunia Easy Wave Pink trekt voornamelijk bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. De plant draagt echter niet significant bij aan het ecosysteem of de voedselketen. Het is daarom meer ter decoratie dan voor biodiversiteit.

  Petunia Easy Wave Pink bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 16 weken.

  Ja, de Petunia Easy Wave Pink kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht nodig per dag. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme dagen om uitdroging te voorkomen. De plant groeit het beste in goed doorlatende grond.

  Nee, tuinplanten als de Petunia Easy Wave Pink zijn niet eetbaar en zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk om enkel planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de Petunia Easy Wave Pink heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen.

 • Je kunt de plant snoeien door uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Dit zal de groei van nieuwe bloemen stimuleren. Snoei ook eventuele uitlopers terug om de plant compact te houden.

  De Petunia Easy Wave Pink heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet constant in het water staan. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  De Petunia Easy Wave Pink heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  De Petunia Easy Wave Pink gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Een plek met minstens 6 uur zonlicht per dag is ideaal voor deze tuinplant.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal geen winterbescherming nodig, aangezien ze van nature bestand zijn tegen koude temperaturen. Het is echter aan te raden om bij strenge vorst de plant af te dekken met bijvoorbeeld een lichte mulchlaag of vliesdoek. Zorg er wel voor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Voeg om de paar weken voeding toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een langzaam werkende meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplant, omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch rond de plant, maar vermijd het direct op de stengel te leggen om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze planten. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je regelmatig de bladeren en stelen controleren op eventuele aanwezigheid van insecten. Ook kun je natuurlijke vijanden van ongedierte, zoals lieveheersbeestjes, in de tuin aantrekken. Als laatste kun je indien nodig organische insecticiden gebruiken om het ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Petunia Easy Wave Pink is een hangende plant die prachtige roze bloemen produceert. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw. Deze plant is perfect voor het opfleuren van hanging baskets, bloembakken en borders. De Easy Wave Pink heeft een lange bloeiperiode en zal de hele zomer door blijven bloeien. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een overvloedige en gezonde groei van deze mooie plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.