Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony'

Tagetes (Patula Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' is een compacte eenjarige plant met donkergroen gevederd blad en een rijke bloei van kleine, enkele bloemen in warme oranje en gele tinten. Deze plant wordt ongeveer 25-30 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. 'Bonanza Harmony' is zeer geschikt voor borders, perken en potten. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en hebben een aangename geur. Deze Tagetes soort is gemakkelijk te kweken en gedijt goed in de volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Hij is een eenjarige plant en zal afsterven na het bloeiseizoen. Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' moet jaarlijks opnieuw geplant worden in de tuin.

  De Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' is niet winterhard en kan niet overleven in koudere temperaturen. Het is een eenjarige plant die het beste gedijt in warmere klimaten. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst en vorstgevoelige omstandigheden.

  Deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en verwijderen van verwelkte bloemen zorgt voor een langdurige bloei.

  Tagetes heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig tussen planten. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht en luchtcirculatie krijgen in de tuin. De wortels van Tagetes verspreiden zich diep in de grond, dus zorg voor voldoende diepte bij het planten.

  Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' groeit het beste op een zonnige locatie met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groeiresultaten.

  Tagetes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere bloemkleuren en de nectar die het produceert. Het is dus een goede keuze als je deze dieren in je tuin wilt verwelkomen.

  Tagetes zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Ze kunnen helpen bij het aantrekken van biodiversiteit in de tuin. Het planten van verschillende soorten planten kan de biodiversiteit verder verrijken.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 12 weken. Je kunt gedurende deze maanden genieten van de kleurrijke bloemen in je tuin.

  Ja, de Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Tagetes zijn over het algemeen sterke planten die goed gedijen in de zon.

  Nee, Tagetes planten zijn niet eetbaar en worden meestal gebruikt als decoratieve tuinplanten. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit met kleurrijke bloemen. In tuinen wordt het vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant in water blijft staan.

  Tagetes 'Bonanza Harmony' gedijt goed in goed doorlatende potgrond en heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats. Regelmatig water geven is belangrijk om de plant gezond te houden.

  De Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' groeit het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Deze planten kunnen goed geplant worden in borders, bloembakken of hanging baskets.

  Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' kan vorstgevoelig zijn en kan daarom in de winter bescherming nodig hebben. Je kunt de plant bedekken met stro of bladeren om hem te beschermen tegen kou. Zorg er ook voor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en zonlicht nodig heeft. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te stimuleren en bemest de plant af en toe voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien.

  Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot overmatige groei van bladeren en verminderde bloei.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het de grond beschermt tegen extreme temperaturen en vocht vasthoudt. Het helpt ook om onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen vast te houden voor gezonde groei. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de planten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met meststoffen of bodemverbeteraars. Het is aan te raden om de bodem pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 te houden voor optimale groei en bloei.

  Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' staat bekend om zijn natuurlijke afweer tegen ongedierte. Door de sterke geur van de bladeren worden insecten zoals bladluizen en witte vliegen op een afstand gehouden. Hierdoor wordt de plant vaak gebruikt als natuurlijke vorm van ongediertebestrijding in de tuin.

 • Omschrijving

  Tagetes (Patula Grp) 'Bonanza Harmony' is een compacte eenjarige plant met donkergroen gevederd blad en een rijke bloei van kleine, enkele bloemen in warme oranje en gele tinten. Deze plant wordt ongeveer 25-30 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. 'Bonanza Harmony' is zeer geschikt voor borders, perken en potten. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en hebben een aangename geur. Deze Tagetes soort is gemakkelijk te kweken en gedijt goed in de volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.