Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Duet'

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Sorbet Coconut Duet' is een compacte vioolplant met dubbelbloemige bloemen in zachte tinten van crème en wit. De bloemen hebben een opvallend contrasterend hart van geel en donkerpaars. Deze plant bloeit van het vroege voorjaar tot in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is groen en hartvormig, waardoor het een decoratief element toevoegt aan de tuin of borders. De Viola 'Sorbet Coconut Duet' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk in het voorjaar en de zomer bloeit.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, Viola's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereisen weinig specifieke zorg. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en kunnen in de volle zon of halfschaduw groeien. Regelmatig water geven en verwijderen van verwelkte bloemen helpt de plant gezond te houden.

  Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Duet' heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant ze niet te dicht op elkaar voor een optimale groei.

  Ja, Viola planten groeien goed in de schaduw. Ze hebben wel af en toe wat zonlicht nodig om goed te kunnen bloeien. Zorg voor een plekje met wat indirect licht voor deze plant.

  De Viola 'Sorbet Coconut Duet' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer het oppervlak droog aanvoelt.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het trekt deze bestuivers aan en helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor elke tuin die belang hecht aan het aantrekken van nuttige insecten.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en andere bestuivers aantrekt en zorgt voor een gevarieerde plantengroei in de tuin. Daarnaast draagt de plant bij aan een gezond ecosysteem door voedsel en schuilplaatsen te bieden aan verschillende soorten dieren.

  Deze plant bloeit van maart tot en met mei en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6-8 weken. De bloemen zijn vaak in verschillende tinten wit en crème.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Duet' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige omstandigheden. Deze tuinplanten hebben voldoende zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral bij warm weer.

  Nee, de Viola planten in het algemeen zijn niet eetbaar. Het is aanbevolen om geen planten uit de tuin te eten, tenzij ze specifiek gekweekt zijn voor consumptie. Het is belangrijk om planten altijd te identificeren voordat je ze eet.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen en helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Dit kan vooral handig zijn in drukke stedelijke gebieden.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken indien nodig.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Duet' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Duet' plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, zolang er voldoende licht is.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Duet' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een licht zure pH heeft. Zorg voor een plek met voldoende zonlicht voor optimale groei en bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Duet' geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan goed gedijen in borders, perkjes of in potten en bakken op het terras of balkon.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Coconut Duet' hebben vaak winterbescherming nodig. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met stro of bladeren, of door hem te verplanten naar een beschutte plek. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed wordt beschermd tegen vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest voor een gezonde groei.

  Deze plant profiteert van regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof of korrelvormige meststof en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Bij twijfel, raadpleeg een tuinexpert voor advies over de beste bemestingspraktijken voor deze tuinplanten.

  Mulch zorgt voor isolatie van de grond en helpt vocht vast te houden, wat gunstig is voor de groei van de plant. Daarnaast helpt het ook om onkruidgroei te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Kies een organisch mulchmateriaal zoals houtsnippers, bladeren of compost voor het beste resultaat.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6 en 7 op de schaal van pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of compost. Een te zure of te basische bodem kan ervoor zorgen dat de planten niet voldoende voedingsstoffen kunnen opnemen.

  Er zijn verschillende natuurlijke manieren om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten. Denk aan het gebruik van insectenwerende planten, zoals afrikaantjes of lavendel. Daarnaast kan ook het regelmatig controleren op plagen en het handmatig verwijderen ervan helpen bij de preventie van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Viola 'Sorbet Coconut Duet' is een compacte vioolplant met dubbelbloemige bloemen in zachte tinten van crème en wit. De bloemen hebben een opvallend contrasterend hart van geel en donkerpaars. Deze plant bloeit van het vroege voorjaar tot in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is groen en hartvormig, waardoor het een decoratief element toevoegt aan de tuin of borders. De Viola 'Sorbet Coconut Duet' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.