Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Delight'

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Sorbet Orange Delight' is een compacte en bloeiende vioolplant met prachtige oranje bloemen. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling en een fruitige geur. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De 'Sorbet Orange Delight' is ideaal voor in borders, bloembakken of hangmanden en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Met regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen blijft deze plant gezond en bloeiend.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Delight' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer op. Het is een tuinplant die voornamelijk in het voorjaar en de zomer bloeit.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan dus prima overwinteren in ons klimaat.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Delight' is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de tuin. Regelmatig water geven is voldoende om de plant gezond te houden. De plant heeft geen speciale verzorging of onderhoud nodig.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal een ruimte nodig van ongeveer 20-30 centimeter in diameter om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te kunnen verspreiden en gezond te blijven. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te verpotten als deze te groot wordt voor zijn huidige pot.

  De Viola (Cornuta Grp) planten groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. Ze hebben minstens 4-6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Zorg er dus voor dat ze voldoende licht krijgen om gezond te blijven.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Delight' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, Viola's zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het zijn populaire planten in de tuin vanwege hun aantrekkingskracht op bestuivers. Je kunt verwachten dat vlinders en bijen regelmatig op deze plant zullen afkomen.

  Ja, planten in de Viola (Cornuta Grp) groep zijn aantrekkelijk voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast helpen ze bij het bevorderen van een gezonde ecologische balans.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan de herfst en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 maanden. De bloemen van deze plant blijven langdurig bloeien en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de zon.

  Nee, violen zijn niet eetbaar en worden vaak gekweekt als decoratieve en kleurrijke tuinplanten. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom beter om de plant niet te eten.

  Nee, Viola 'Sorbet Orange Delight' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen.

 • De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Delight' moet regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en de zomer voor een weelderige bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Delight' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  Een rijke, goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een licht zure tot neutrale pH is het meest geschikt voor de groei van deze tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter kan het goed zijn om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermende doek te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter, dit kan wortelrot veroorzaken. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Houd de grond vochtig maar niet te nat. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en bemest elke 4-6 weken. Plaats de plant op een plek met zon of lichte schaduw.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een goede universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voeden. Het wordt aangeraden om in het voorjaar en najaar mulch aan te brengen bij tuinplanten om ze gezond te houden en te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Het regelmatig aanbrengen van mulch kan bijdragen aan een mooie en bloeiende tuin.

  Tuinplanten gedijen over het algemeen het best in neutrale tot licht zure grond met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat, zoals stikstof, fosfor en kalium, om gezonde groei te stimuleren. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of compost.

  : Bij de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Viola 'Sorbet Orange Delight', kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen helpen. Daarnaast kunnen ook insecticiden op natuurlijke basis gebruikt worden, zoals neemolie of pyrethrum. Voorkomen van overmatig vochtigheid en regelmatig inspectie van de plant kunnen ook bijdragen aan het verminderen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Viola 'Sorbet Orange Delight' is een compacte en bloeiende vioolplant met prachtige oranje bloemen. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling en een fruitige geur. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De 'Sorbet Orange Delight' is ideaal voor in borders, bloembakken of hangmanden en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Met regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen blijft deze plant gezond en bloeiend.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.