Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Duet'

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola 'Sorbet Orange Duet' is een soort viooltje met opvallende, feloranje bloemen met een contrasterend donker oog in het midden. De bloemen hebben een zachte, zoete geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 20 cm. 'Sorbet Orange Duet' is ideaal voor randen van bloembedden, rotstuinen en containers. Het viooltje gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Duet' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die zijn bladeren verliest in de winter. Als tuinplant moet je deze elk jaar opnieuw planten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en gaan bloeien.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Duet' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende water en een plek met voldoende zonlicht om optimaal te gedijen. Regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de plant helpen om door te blijven bloeien.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Duet' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plaats de plant niet te dicht op andere planten om de groei en bloei niet te belemmeren.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Duet' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk trager zijn en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de bodemvochtigheid en weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om te controleren of de grond droog is voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceert en de heldere kleuren van de bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin of border om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant een schuilplaats bieden voor kleine dieren. Het is dus zeker een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Duet' bloeit van maart tot juni en kan tot wel 4 weken bloeien. Deze tuinplanten zijn prachtige bloeiers in het voorjaar.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende vochtigheid en geef regelmatig water bij warm weer. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen om een gezonde groei te bevorderen.

  Nee, Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Duet' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bloemen of bladeren wordt afgeraden.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Duet' heeft een geluidsdempend effect. Tuinplanten kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Het blad en de bloemen van de plant kunnen geluidsgolven absorberen en daardoor een geluidsdempend effect hebben in de tuin.

 • Snoei de plant regelmatig om dode bloemen en bladeren te verwijderen en de vorm te behouden. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar. Knip met een scherpe snoeischaar de bloemstelen tot aan de basis van de plant.

  Deze plant houdt van regelmatig, maar matig water geven. Zorg ervoor dat de grond nooit uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes.

  Tuinplanten zoals deze viool worden het best gekweekt in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten voor gezonde groei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende bodems met een gemiddelde vochtigheid. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde en rijke organische stoffen. Vermijd zware, compacte kleigrond en zorg voor regelmatig water geven in droge periodes.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Duet' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Het is een winterharde tuinplant die het goed doet in borders, bloembakken en hanging baskets.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Duet' heeft over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat het een sterke en winterharde tuinplant is. Mocht de winter echter extreem koud zijn, dan kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren. Het is belangrijk om te zorgen dat de plant niet te nat staat gedurende de wintermaanden.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Dode bloemen dienen regelmatig verwijderd te worden om de bloei te bevorderen. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze viooltjes hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een algemene meststof rijk aan stikstof, fosfor en kalium tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een gebalanceerde samenstelling om de bloei en algemene gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt om de opname van voedingsstoffen te optimaliseren.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch helpt ook de bodemtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen vast te houden voor gezonde groei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Sorbet Orange Duet' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt geadviseerd voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met kalk of zwavel.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het plukken van de beestjes met de hand, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, of het besproeien met een milieuvriendelijk insecticide. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is belangrijk om vroegtijdig in te kunnen grijpen en zo de plant gezond te houden. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het planten van bepaalde kruiden of bloemen die natuurlijke afweermiddelen bevatten.

 • Omschrijving

  Viola 'Sorbet Orange Duet' is een soort viooltje met opvallende, feloranje bloemen met een contrasterend donker oog in het midden. De bloemen hebben een zachte, zoete geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 20 cm. 'Sorbet Orange Duet' is ideaal voor randen van bloembedden, rotstuinen en containers. Het viooltje gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.