Philodendron cannifolium 'Arales Martinus'

Philodendron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Philodendron cannifolium 'Arales Martinus' is een prachtige kamerplant met grote, opvallende bladeren die aan bamboe doen denken. De blaadjes hebben een diepe groene kleur en een glanzend oppervlak. Deze plant heeft een klimmende groeiwijze en kan flink uitgroeien, dus het is goed om hem regelmatig te snoeien. De 'Arales Martinus' is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Hij voegt een tropische sfeer toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen zeer makkelijk in onderhoud. Het vereist niet veel water en gedijt goed in indirect zonlicht. Regelmatig afstoffen van de bladeren en het snoeien van dode bladeren helpt bij het behouden van de gezondheid van de plant.

  Ja, de Philodendron cannifolium 'Arales Martinus' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te weinig licht kan leiden tot een verlies van bladeren en groeiproblemen.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven. Controleer regelmatig de grond voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct felle zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de Philodendron houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude te houden om optimale groei te bevorderen. Het is raadzaam om de plant op een lichte en warme plek te zetten, maar niet in direct zonlicht.

  Philodendron cannifolium 'Arales Martinus' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, kamerplanten staan ​​bekend om het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Dit helpt om de lucht frisser en schoner te maken. Het is daarom aan te nemen dat deze plant ook luchtzuiverend is.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om deze temperatuur range te handhaven voor een optimale groei.

 • Om de plant te snoeien, kun je de dode bladeren en takken verwijderen met behulp van scherpe en schone snoeischaar. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te veel bladeren in één keer te verwijderen, zodat de plant niet te veel stress ervaart. Snoei de plant in het voorjaar of de zomer, wanneer deze actief groeit.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Geef in de lente en zomer meer water dan in de herfst en winter.

  De Philodendron 'Arales Martinus' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Een mengsel van potgrond en perliet of scherp zand is ideaal voor een goede drainage. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Af en toe besproeien met water bevordert de groei en het welzijn van de plant.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je voorzichtig een vochtige doek gebruiken om ze schoon te maken. Het regelmatig afnemen van de bladeren helpt de plant gezond te houden en zorgt ervoor dat ze goed kunnen ademen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt voor gelijkmatige blootstelling aan licht.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen. Bescherm de plant tegen tocht en extreme temperaturen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Philodendron cannifolium 'Arales Martinus' dient gemiddeld te zijn, tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig de plant te besproeien met water. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een goede luchtige potgrond met voldoende drainage is belangrijk voor een gezonde groei. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Philodendron soorten hebben weinig voedingsstoffen nodig en kunnen goed gedijen op een normale kamerplantenmeststof. Het is belangrijk om de plant in de lente en zomermaanden te bemesten om de groei te bevorderen. Overmatige bemesting kan leiden tot problemen zoals bruine bladeren en een verzwakte plant.

 • Omschrijving

  De Philodendron cannifolium 'Arales Martinus' is een prachtige kamerplant met grote, opvallende bladeren die aan bamboe doen denken. De blaadjes hebben een diepe groene kleur en een glanzend oppervlak. Deze plant heeft een klimmende groeiwijze en kan flink uitgroeien, dus het is goed om hem regelmatig te snoeien. De 'Arales Martinus' is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Hij voegt een tropische sfeer toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.