Ageratum houstonianum Artist Basso Blue

Ageratum houstonianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ageratum houstonianum Artist Basso Blue er en kompakt og rigtblomstrende plante med smukke blå blomster. Planten har en busket vækst og når en højde på cirka 20-30 cm. Bladene er grønne og danner en flot kontrast til de knaldblå blomster. Ageratum houstonianum Artist Basso Blue er velegnet til bede, potter og hængekurve. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og blomstrer i løbet af sommermånederne.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Ageratum houstonianum Artist Basso Blue er en årlig plante og ikke en stedsegrøn plante. Efter blomstringsperioden vil planten visne og skal plantes igen i næste sæson.

  Planten er hårdfør op til ca. -5 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at dække den til eller tage den indendørs under meget kulde. Ageratum houstonianum Artist Basso Blue er derfor ikke modstandsdygtig over for meget lave temperaturer.

  Ja, Ageratum houstonianum Artist Basso Blue er let at vedligeholde. Denne havplante kræver kun lidt pleje og trives godt under de fleste haveforhold. Så længe planten får regelmæssigt vand og lidt gødning lejlighedsvis, vil den forblive sund.

  Planten har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Sørg for tilstrækkelig lys og luftcirkulation omkring planten. Tag også hensyn til rodvæksten, når du vælger et passende sted til planten.

  Ja, Ageratum houstonianum Artist Basso Blue vokser godt i skyggen. Det er en plante, der trives godt på skyggefulde steder i haven. Sørg for, at jorden er godt drænet.

  De Ageratum houstonianum Artist Basso Blue har brug for regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver for drænet. Giv planten omkring 1-2 gange om ugen vand, afhængigt af temperaturen og luftfugtigheden i omgivelserne. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, ikke for våd og ikke for tør.

  Ja, denne plante er tiltrækkende for sommerfugle og bier på grund af blomsternes farve og duft. Det kan hjælpe med at lokke disse nyttige bestøvere til din have.

  Havplanter bidrager generelt ikke direkte til biodiversiteten, men kan tilbyde et mere varieret miljø for insekter og fugle. Attraherede insekter kan f.eks. være føde for andre dyr. Generelt set er en varieret have med forskellige plantearter det bedste for biodiversiteten.

  Ageratum houstonianum Artist Basso Blue blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare op til 10 uger. Det er en langblomstrende plante, der bringer farve til haven i løbet af sommermånederne.

  Denne plante trives bedst i fuld sol og har brug for mindst seks timers direkte sollys om dagen for at vokse godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. Det er godt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt.

  Nej, planten er ikke spiselig og kan endda være giftig at indtage. Det anbefales ikke at bruge planten som fødekilde.

  Ja, Ageratum houstonianum planter har tætte klynger af blomster, der kan absorbere lyd og dermed være lidt lyddæmpende i haven. Det er dog ikke så effektivt som specifikke lyddæmpende materialer eller planter. Det kan stadig være en behagelig tilføjelse til et stille udendørs rum.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at fremme en kompakt vækst og stimulere blomstringen. Fjern gamle blomster for at fremme ny blomstring, og beskær om foråret for at holde planten sund. Pas på med at beskære for meget, da det kan hæmme vækst og blomstring.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for vandet. Vand planten foretrukket ved basen for at undgå svampesygdomme.

  Denne plante trives bedst i pottemuld, der er veldrænet og fugtig. Sørg for, at pottemulden er rig på næringsstoffer og let syrlig til neutral. Omplant planten regelmæssigt for at holde rødderne sunde.

  Planten har brug for godt drænet jord og foretrækker en solrig placering. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, og undgå vandoverløb. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted i haven eller på altanen. Sørg for, at jorden har god dræning for at undgå rådne rødder. Beskyt planten mod stærk vind og frost.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost, især i koldere klimaer. Det anbefales at pakke planten ind med for eksempel fiberdug eller halm for at beskytte rødderne. Derudover er det vigtigt at placere planten i læ og sikre, at jorden er veldrænet.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord og fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme væksten. Beskær planten efter blomstringsperioden for at opretholde en kompakt form.

  Denne haveplante kræver regelmæssig gødskning i vækstsæsonen for at forblive sund og vokse godt. Brug en gødning med en afbalanceret forhold mellem kvælstof, fosfor og kalium for optimale resultater. Overgødskning kan beskadige planten, så følg instruktionerne på emballagen.

  Brugen af muldvad hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Ved at bruge muld omkring planten kan det fremme væksten og sundheden. Vælg organisk muld som barkflis eller kompost for det bedste resultat.

  Ageratum houstonianum Artist Basso Blue trives bedst i jord med en let sur til neutral surhedsgrad. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne plantesort. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan der anvendes naturlige bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller insekticid sæbe. Regelmæssig kontrol af planten for tegn på skadedyr kan hjælpe med at handle hurtigt. Det anbefales også at gøde og vande planten regelmæssigt for at øge dens modstandskraft.

 • Beskrivelse

  Ageratum houstonianum Artist Basso Blue er en kompakt og rigtblomstrende plante med smukke blå blomster. Planten har en busket vækst og når en højde på cirka 20-30 cm. Bladene er grønne og danner en flot kontrast til de knaldblå blomster. Ageratum houstonianum Artist Basso Blue er velegnet til bede, potter og hængekurve. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og blomstrer i løbet af sommermånederne.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.